Business-to-Business Konsepter og eksempler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forretning-til-bedrift refererer til transaksjoner som foregår mellom selskaper i stedet for mellom bedrifter og individuelle forbrukere. Mange bedrifter imøtekomme med å levere produkter eller tjenester til andre virksomheter og aldri håndtere sluttbrukere. Markedsføring, strategi og andre forretningskonsepter er noe annerledes for forretnings- og tjenesteleverandører enn de er for bedrifter som gir forbrukerne direkte.

Avledet etterspørsel

Business-to-business, kalt B2B, markedsføring er et viktig konsept for bedrifter som opererer på B2B-markedet. Bedriften du selger produktet eller tjenesten din, vil trolig videreselge et relatert produkt eller en tjeneste til en annen kunde; Derfor vil de være bekymret for kostnader og verdier at de kan passere forbrukerne. Av denne grunn bør markedsføringsstrategier fokuseres på hvordan produktet eller tjenesten din fordeler kunden ytterligere ned i distribusjonskjeden. B2B-firmaer bør vurdere dette konseptet avledet etterspørsel når de markedsfører sine produkter og tjenester til andre selskaper. For eksempel må et selskap som selger gummi til en skoprodusent ha litt bevissthet om hvilken type sko som sluttbrukere vil ha, slik at de kan gi materialer av en kvalitet som kundene vil forvente når de kjøper skoen.

segmentering

Siden markedsstørrelser har en tendens til å være mindre i B2B-rom, kan segmentering være en utfordring. Å dele det totale markedet i mindre segmenter etter bedriftsstørrelse eller geografi, kan for eksempel være en logisk måte å begynne å kategorisere bedriftskunder på. Sørg for at segmentene ikke er så små at markedsføringskostnadene ikke vil gi en god avkastning. I tillegg er det viktig å vurdere bedriftens behov i hvert segment og deretter formulere en strategi for å målrette hvert segment separat.

branding

Å bygge lojalitet er en viktig del av å opprettholde sterke forretningsmessige kundeforhold, og sterk merkevarebygging kan bidra til å skape den lojaliteten. Et godt merke overfører meldingene du vil at kunden skal høre, og akkurat som merkevarebygging fra kunde til forbruker, kan et attraktivt og lett gjenkjennbart merke bringe nye kunder til din bedrift som vil forbli lojale dersom firmaet leverer på sitt merke løfte. For eksempel kan et selskap som kjøper kaffe til å betjene sine ansatte, forbli trofaste mot et bestemt merke, selv om mindre kjente merkevarer har lavere priser, fordi merkevarens løfte om kvalitet har blitt levert igjen og igjen. Et merke bidrar også til å posisjonere et selskap blant sine konkurrenter og sette det fra andre selskaper som tilbyr lignende tjenester til andre bedrifter.

Generell strategi

B2B-selskaper må vurdere alle de faktorene som kan påvirke deres kunders beslutninger. For eksempel kan et selskap vurdere å kjøpe et erstatningsprodukt fra et annet firma dersom prisen er lavere for tilsvarende kvalitet, eller hvis forbrukerne begynner å kreve litt forskjellige produkttilbud. I B2B-området kan det være vanskeligere å avgjøre hva som vil gjøre kundeswitch-produkt eller tjenesteytere fordi de faktorer som påvirker beslutningen kan forekomme langt lenger ned i distribusjonskjeden. Derfor må B2B-produkt- og tjenesteleverandører være spesielt kunnskapsrike om deres markedssegmenter og kunne forutse deres behov.