Hva er en intern interessent?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Interessenter gir virksomheten praktisk og økonomisk støtte - og noen ganger mye sorg - og de har alle en solid interesse i selskapets suksess. Imidlertid er de to interessentgruppene uten tvil mer engasjert. Det er fordi interne interessenter i virksomheten er de som er involvert i selskapets indre arbeid.

Tips

  • En intern interessent er noen som bidrar til selskapets gjennomføring eller som tar beslutninger på vegne av selskapet.

Eksempler på eksterne og interne interessenter

Interne interessenter inkluderer ansatte, styremedlemmer, bedriftseiere, givere og frivillige. Alle som bidrar til selskapets interne funksjoner, kan betraktes som en intern interessent. På den annen side inkluderer eksterne interessenter kunder, kunder, samarbeidspartnere, leverandører og aksjonærer. Du kan til og med vurdere potensielle kunder som eksterne interessenter. Eksterne interessenter inkluderer også de lokalsamfunn hvor du driver virksomheten din og regjeringer som mottar bedriftsskatter. Alle som er berørt av bedriften din, men som ikke bidrar til intern drift, er en ekstern interessent.

Intern Stakeholder Management

Styring av interne interessenter i et selskap innebærer at de er forlovet i selskapets mål, nyter selskapets kultur og føler seg som en viktig del av teamet. Disse faktorene øker den interne interessentmotivasjonen og derved øker produktiviteten. Det faller til øverste ledelse for å sikre at interne interessenter føler seg verdsatt. Dette begynner ofte ved bare å forstå sin posisjon når et prosjekt vil påvirke dem, i stedet for å blinde dem med endringer uten å konsultere dem først.

For eksempel, før du kjøper nye forsyninger til en avdeling, må du spørre de ansatte som jobber i den avdelingen om forsyningene de føler de mangler. Det er ikke noe mer frustrerende for ansatte enn å se selskapets penger brukt "uklart" for å gi dem ting de ikke trenger. Ved å gi dem innspill, kan de føle at deres mening er verdsatt og at ledelsen stoler på at de skal vite hvordan de skal gjøre jobben sin. Små handlinger som dette kan øke interessentens motivasjon og engasjement.

Ekstern Stakeholder Management

På den annen side faller ekstern interessentstyring til ulike interne lag. De bygger for eksempel relasjoner med leverandører og investorer. Reklame- og markedsføringsgrupper forplikter seg til å skape nye kunder og kunder, og kundeserviceteamet arbeider for å få disse eksterne interessentene til å føle seg verdsatt og verdsatt til enhver tid. Å vite hvem bedriftens interessenter er, enten interne eller eksterne, bidrar til å veilede effektiv beslutningsprosess. Når disse to gruppene styres på riktig måte, kan suksessen til selskapet bare øke.

Anbefalt