Jobbansvar for General Contractor Superintendent Vs. en prosjektleder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Overordnet og prosjektlederrollene er ofte sammenflettet, og noen ganger oppfyller den samme personen begge roller. I dette tilfellet kalles de bare byggeledere. Rollene kan imidlertid være annerledes fordi superintendenten ofte jobber med byggeprosjektet, mens prosjektleder ofte er medlem av administrativ ledelse.

Hovedentreprenørens rolle

Overordnet koordinerer og overvåker byggevirksomhet på daglig basis og fungerer i enkelte tilfeller for entreprenøren. Han overvåker jobben nøye sammen med problemer som oppstår. Overordnet er det første kontaktpunktet for installatørene og entreprenørene, spesielt når det er problemer med prosjektet. Han kalles noen ganger en foreman og er vanligvis en av de mest erfarne av alle byggearbeidere. Hans ansvar omfatter å sikre produktiv bruk av maskiner, arbeid og materialer.

Prosjektlederens rolle

Prosjektlederrollen er å håndtere byggeprosjektet fra begynnelse til slutt. Prosjektlederen spiller hovedrollen i planlegging og overvåkning av prosjektet ettersom det fortsetter. Han håndterer planlegging, retning og budsjettering av prosjektet, og han styrer også problemene som oppstår mens byggingen pågår. Prosjektlederen vurderer det foreslåtte byggeprosjektet, og bestemmer deretter de kritiske prosjektoppgavene. Etter å ha gjennomgått prosjektet, kan prosjektledere bidra til å skaffe land til prosjektet. Prosjektmanglerrollene er avgjørende i dette stadiet fordi de er klar over arten og størrelsen på land som kreves for prosjektstedet.

Forskjeller i roller

Mens prosjektleder overvåker og forenkler alle faser av prosjektet, inkludert planlegging, estimering, anskaffelse og bygging, fungerer superintendenten som en direkte forbindelse mellom håndverkere og underleverandører og prosjektleder. Mens prosjektlederens rolle er å lage planen, er det superintendentens rolle å implementere det. Det er prosjektlederens ansvar å inngå kontraktsmessig forpliktelse med leverandører og underleverandører. Til tross for disse forskjellene jobber både prosjektleder og superintendent sammen som et team for å sikre vellykket gjennomføring av prosjekter innenfor budsjett og tid.

Lønn

Bureau of Labor Statistics grupperer superintendenter og prosjektledere under den brede tittelen til byggeledere og rapporterte median lønn på $ 79.860 per mai 2008. Selv om byggaktivitetene forventes å vokse langsommere enn i nyere tid, har byggesuperter og prosjektledere kan forvente karrieremuligheter øke med 17 prosent mellom 2008 og 2018, ifølge presidiet. Arbeidserfaring og avanserte grader i konstruksjon eller relaterte felt vil øke markedsførbarheten din.