Rollen til et sekundært marked

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et primært marked er en formell markedsplass som bringer sammen originale selgere og kjøpere av produkter. Et sekundærmarked er en hvor de opprinnelige kjøpere av produktet videreselger produktet til en tredjepart.Forskjellen mellom primære og sekundære markeder er ikke det samme som forskjellen mellom grossist og detaljhandel; både grossist og detaljhandel kan ha primære og sekundære markeder innenfor dem.

Betydning

Mennesker og organisasjoner som kjøper produkter, har ikke alltid til hensikt å beholde dem for alltid. Originale kjøpere kan ønske å erstatte eller avbryte bruk av et produkt av grunner som kan inneholde oppgradering til et høyere kvalitetsalternativ eller bare å kvitte seg med ubrukte produkter. Når uønskede produkter fremdeles er brukbare, og når disse produktene fortsatt er ønskelige for andre, er det ikke kostnadsjusterbart for den opprinnelige kjøperen å bare kaste produktet bort. Sekundære markeder gir et sted for kjøpere å bli kvitt uønskede produkter uten å kaste bort dem.

typer

Sekundære markeder kan ta en rekke former, fra svært uformelle utsalgssteder, for eksempel salg av gård og salg mellom venner til mer etablerte markedsplasser som antikvitetsauksjoner. Internett har gitt anledning til nye nasjonale eller internasjonale sekundære markeder for produkter, som for eksempel Ebays nettaukselsmarkedsplass.

Finansielle instrumenter kan også selges på sekundære markeder. Aksjer og boliglån, for eksempel, kan handles mellom investorer flere ganger etter det opprinnelige kjøpet.

Fordeler

Sekundære markeder gir fordeler for både selgere og kjøpere. Selgere får fordelen av å effektivt redusere kjøpesummen på produkter og investeringer ved å hente en del av det de opprinnelig betalte. Selgere i sekundære markeder for finansielle produkter eller investeringer som verdsetter i verdi kan faktisk tjene penger på salget ved å få inn mer penger enn de opprinnelig betalte.

Kjøpere i sekundære markeder har fordelen av å ha tilgang til produkter til et mer attraktivt prispunkt enn de opprinnelige kjøperne i de fleste tilfeller. I tilfelle av finansielle sekundære markeder hvor kjøpere betaler mer enn selgeren opprinnelig betalt, kjøper kjøpere i håp om at investeringen vil fortsette å verdsette, noe som gjør premie betalt ved kjøpet irrelevant.

ulemper

Hvis sekundære markeder blir for store, kan de spise i opprinnelige selgeres salgs- og profittmarginer. Spesielt når det gjelder langvarige varer som biler og musikkinstrumenter, kan sekundære markeder oppmuntre en stor prosentandel av kjøpere til å kjøpe brukte varer i stedet for å kjøpe nye. Dette kan igjen føre til at opprinnelige produsenter senker sine kvalitetsstandarder for å oppmuntre til en kortere tilbakekjøps syklus på produkter med et stort sekundærmarked.

forfalskning

Forfalskning er en evigvarende virkelighet på sekundære markeder for fysiske produkter. Den uregulerte naturen til sekundære markeder, spesielt de mer uformelle, stiller ansvaret for kjøperen for å sikre at varene er autentiske, noe som ikke alltid er lett.