California Arbeidsrett: 21 påfølgende dager arbeidet i en rad

Innholdsfortegnelse:

Anonim

California arbeidsrett har bestemte bestemmelser knyttet til antall dager en ansatt har lov til å jobbe før en hviledag kreves. Disse forskriftene er angitt i California Labour Code - spesielt i seksjoner 551-556 - og gjelder også for offentlige byråer, byer og fylker samt private arbeidsgivere.

California Labor Code

Seksjon 551 i California Labour Code fastsetter at "enhver ansatt" i "hvilken som helst okkupasjon" har rett til en hviledag i hver syv dager, og § 552 videreklarer at ingen arbeidsgiver har lov til å kreve at ansatte skal jobbe over seks dager ut av en syv-dagers periode. Overtredelse av disse bestemmelsene i arbeidskodeksen er en misdemeanor (§ 553).

Akkumulerte dager

Selv om arbeidskodeksen er streng på behovet for en hviledag i syv, gir § 554 arbeidsgivere litt fleksibilitet i hvordan man skal administrere hviledager. Denne delen av koden klargjør at ansatte ikke nødvendigvis må ta en fridag i en syv dager, så lenge resten av dagen er gitt i samme kalendermåned. For eksempel, hvis en arbeidsgiver "med rimelighet krever at arbeidstakeren skal jobbe i 21 sammenhengende dager på rad, er dette tillatt så lenge arbeidsgiveren etterfølgende sørger for de tre savnede hviledager på et tidspunkt i løpet av måneden.

unntak

Noen begrensede begrensede unntak er spesifikt nevnt i § 554 i California Labor Code. Disse unntakene er relatert til yrkesspørsmål - spesielt arbeidstakere som arbeider i jordbruk eller med tog - i nødstilfelle, eller i tilfeller hvor arbeidstaker handler for å beskytte "liv eller eiendom mot tap eller ødeleggelse." Som det er vanlig med andre bestemmelser i arbeidskodeksen, har arbeidsgiver lov til å inngå en kollektiv avtale som uttrykkelig adskiller seg fra koden. Avdeling for arbeidstilsynets håndhevelse har også bred jurisdiksjon til å fritage arbeidsgivere og ansatte fra forskriftene i tilfeller der "vanskeligheter vil resultere."

Deltidsansatte

Forskriften gjelder ikke for deltidsansatte som jobber mindre enn 30 timer i uken, eller seks timer om dagen. Det anbefales imidlertid ikke å påta seg et unntak for blanket fra politikken for deltidsansatte. Koden spesifiserer spesifikt at fritaket bare gjelder når "totale arbeidstid" er mindre enn 30 i en uke. Derfor, hvis en ansatt jobber overtid - tar ham over 30-timers terskel - ville han sannsynligvis være berettiget til hviledag i henhold til koden. Arbeidsgivere bør vurdere etterlevelse av koden i henhold til arbeidstimer og ikke fulltids- eller deltidsbetegnelsen til den ansatte.

Anbefalt