Definisjon av butikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Av fransk opprinnelse refererer ordet "detaljhandel" til "salg i små mengder." Butikker er forretningssteder som selger varer og varer til forbrukere eller andre bedrifter.

Forretningsaspekt

En forhandler kjøper varene i store mengder fra produsenter til engrospriser og selger deretter varene til forbrukere til høyere enhets- eller utsalgspriser.

Franchising

En franchisegiver gir en person eller gruppe rett eller lisens til å distribuere og markedsføre sine produkter og varemerker for en viss prosentandel av salget.

typer

Butikkene inkluderer, men er ikke begrenset til, butikker, varehus, emporier, markeder, utsalgssteder og rabatthus. I tillegg kan de være lokalisert i boligområder, handlegater eller stripe kjøpesentre.

Secondhand Retail Stores

Nonprofit butikker som Frelsesarme og Goodwill selger brukte varer, for eksempel klær, møbler og kjøkkenutstyr, donert fra publikum. En person kan også selge varer i forsendelsesbutikker, der butikkinnehaveren beholder en prosentandel av salget.

Nettbutikk

Produkter eller varer er kjøpt over internett via nettbutikker, i motsetning til fysiske butikker. Betalinger gjøres vanligvis med kredittkort og varene sendes til kjøpere.