Hva brukes roboter til i en bedrift?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ideen om roboter som viktige elementer i næringslivet kan fremkalle en science-fiction-oversikt over fremtiden. Men faktum er at mange bedrifter fra et bredt spekter av næringer stole på roboter for å utføre grunnleggende oppgaver som enten er for farlige, arbeidskrevende eller tidkrevende for mennesker å utføre.

Industriell Produksjon

En av de vanligste oppgavene som roboter utfører for bedrifter, er produktmontering i et industriområde. Fremstillingsroboter håndterer oppgaver som sveising, sortering, montering og pick-and-place-operasjoner med større fart og effektivitet enn menneskelige arbeidere kan noensinne håpe på å oppnå. Høy styrke-til-vekt-forholdet mellom elektriske motorer gjør industrip robotter til et pålitelig alternativ for oppgaver som krever styrke, smidighet og konsistens. Industriroboter reduserer også risikoen for ulykker på arbeidsplassen og sikrer større kontroll over produktkvaliteten. De kan også arbeide i miljøer som er for ekstreme eller usunne for mennesker.

markedsføring

Et annet område der bedrifter bruker roboter, er i deres markedsføring til forbrukerne. Teknologibedrifter produserer roboter for å demonstrere nye enheter eller oppfinnelser og å skape en følelse av innovasjon og fremgang. Roboter er en del av interaktive skjermer på messer hvor de konkurrerer med mer tradisjonelle markedsføringsverktøy for deltakeres oppmerksomhet.

Telekommunikasjon

Hver bedrift trenger en form for telekommunikasjonsinfrastruktur for å kommunisere med leverandører og kunder. Roboter kan forenkle et bedriftssenter og håndtere innkommende telefon eller Internett-trafikk for å holde kommunikasjonskanaler åpne og løpe jevnt. Automatiserte ringeroboter plasserer forhåndsinnstilte samtaler, inkludert avtalepåminnelser og kundetilfredshetsundersøkelser. På samme måte bruker et automatisert anropssenter et programmerbart grensesnitt for å hilse oppringere og henvise dem til riktig informasjon eller avdeling.

Inventar

Roboter utfører også lageroppgaver for bedrifter med store varehus eller sorteringsanlegg. Inventory roboter er i hovedsak driver-mindre kjøretøy som kan navigere et lager og velge bestemte deler av varer, og bringe dem til ansatte som legger inn produktforespørsler i et automatisert system. Inventory roboter sparer tid og reduserer også sannsynligheten for menneskelig feil som kan føre til inkonsekvenser i lagersporing.

Underholdning

En siste klasse roboter som brukes i virksomheten er de som underholder publikum. Roboter og robotvisninger vises i butikkene, i temaparkens attraksjoner og i tv- og filmprogrammer. Noen av disse robotene er dyktig utformet for å ligne ekte mennesker, mens andre representerer fantastiske skapninger eller mekaniske roboter fra en fiktiv verden. Robot tegn befolker science fiction fortellinger mens spesielle effekter roboter utholde farlige forhold som ville være usikre for mennesker eller dyr skuespillere.