Prosjektmål og målsettinger

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prosjektledelse krever jonglering hvert aspekt av et prosjekt, og krever ofte kompromisser mellom motstridende behov. Prosjektets mål og målsetninger bestemmer fokus, balanse og retning, etablere ønskede utfall for å lede prosjektmedlemmets beslutninger og ytelse. Uttalelser gir planleggingsretning, mål for evaluering og veiledning for handling.

Den smarte penger

En effektiv metode for å veilede mål og objektive setninger bruker SMART mnemonic. Kvalitetsmål uttalelser er spesifikke, målbare, oppnåelige eller avtalt, realistiske og tidsbaserte - "SMART", med andre ord. Mål er vanligvis nestet innenfor mål, trinnene mot målgjennomføring, selv om objektive uttalelser er ferdige i seg selv. Dette gjør det mulig for individuelle lag å jobbe målvis uavhengig samtidig som de bidrar til gruppemålet. Gjennomføring av mål utgjør ofte en del av de målbare elementene som inngår i målsetningene.

Akkurat i tide

Frister er et faktum i livet, og den endelige suksessen til et prosjekt er å levere produktet eller tjenesten til tiden. Den velformulerte målsetningen vil oppsummere tidsbaserte mål på flere måter. Prosjektfristen angir tidskomponenten i SMART-målsetningen, og sluttdato for mål oppretter prosjektets tidslinje, samtidig som det gir en beregning for fremgang. For eksempel gir sporing av objektiv fullføring alene en ide om prosentsatsens fremgang, samtidig som det legges til forfallsdatoer for målsettinger som gir ytelse på tide.

På pengene

Møtebudsjettbegrensninger kan være en del av målsetningen eller sitt eget mål, avhengig av hvordan sentral kostnadskontroll er et mål. For eksempel kan et prosjekt målrette forbedret effektivitet, med alle kostnadsbesparelser som bidrar til målet; En annen kan sikte på forbedret kundeservice, med kostnader som er sekundære til tilfredsstillende kunder. Mål kan brukes til å tildele prosjektbudsjettet, slik at kostnadseffektiviteten kan brytes ned og evalueres av objektiv.

Spiller innsatsene

Mens det faller utenfor SMART-retningslinjene, kan mål og objektive uttalelser inneholde referanser til involverte interessenter. Dette identifiserer kommunikasjonsveier og prioriterer innsats mot prosjektgjennomføring. For eksempel kan et lag jobbe med et mål som et annet lag krever før du fullfører ditt eget. Definere interessenter bidrar til å etablere interaktivitet som er nødvendig for å forene fremdrift. Inkludert sluttkunden hjelper deg også med å fokusere på formålet med et mål eller mål.

Anbefalt