Slik vurderer du en forretningsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Yoiur gjennomgang av en forretningsplan vil variere noe avhengig av ditt forhold til virksomheten. Hvis du er en låneansvarlig, vil du først og fremst være interessert i om selskapets økonomiske informasjon er solid og nøyaktig. Hvis du er en potensiell investor, vil du også være interessert i finansene, men du kan være mer sannsynlig å gi selskapet fordelene med tvil om forretningsplanen gjør en god jobb med å presentere sin visjon.

Elementer du trenger

  • Forretningsplan

  • Industristatistikk

Les gjennom teksten i forretningsplanen med et øye for å vurdere om det gir en realistisk vurdering av selskapets sterke og svake sider, samt markedsmiljøet i virksomheten. Sørg for at den presenterer et balansert bilde, og skildrer noen av utfordringene som virksomheten står overfor, i stedet for bare å fortelle fordelene og dens lyse forventninger til fremtiden. Vær oppmerksom på tonen i skrivingen: pass opp for en forretningsplan som stoler for mye på superlativer, overdrivelser og beskrivelser som virker for gode til å være sanne.

Vurder den økonomiske delen av forretningsplanen. Hvis bedriftseieren ber om et bestemt beløp, beregne hvorvidt denne summen vil være tilstrekkelig til å oppnå målene som er skissert i forretningsplanen, og om prognosene for å dyrke virksomheten og betale dette beløpet virker realistiske og godt jordet. Vær oppmerksom på tidligere vekstraten, og variablene som bidro til å øke inntektsøkningen, for eksempel annonsering av investeringer og utvidelser til nye markeder. Vurder selskapets marginer i forhold til bransjens gjennomsnitt. Hvis du for eksempel vurderer en forretningsplan for en restaurant, må du sørge for at konsernet har konsekvent oppnådd bransjestandarden om å ikke bruke mer enn en tredjedel av inntektene på matkostnadene.

Undersøk dataene i forretningsplanen for uavhengig å verifisere at kravene er gode. Samle statistikk over den aktuelle bransjen for å vurdere om dette firmaet oppnår mål som er i overensstemmelse med det overordnede segmentet av økonomien, og om dens økonomiske sfære viser potensial for vekst. Skann avisartikler og, hvis det er mulig, snakke med andre gründere i nærstående bransjer for å få en følelse av om selskapets omdømme er i samsvar med kravene som eieren gjør i forretningsplanen. Test noen av selskapets produkter og tjenester for deg selv for å danne egen vurdering om deres kvalitet og potensial.

Anbefalt