Definisjon av pengemarkedsfond

Innholdsfortegnelse:

Anonim

God økonomisk planlegging betyr å sette penger til side for nødsituasjoner, collegeopplæring, forskuddsbetaling for et hus og pensjon. Fondene er allokert basert på din risikoprofil. Dette krever å finne en balanse mellom kontanter, aksjer, obligasjoner, eiendomsmegling og andre typer eiendeler som gjør deg komfortabel og i stand til å sove om natten.

Pengemarkedsfond og pengemarkedsregnskap er viktige deler av aktivaallokeringen. Men hva er et pengemarkedsfond, og hva er en pengemarkedsregnskap?

Hva er et pengemarkedsfond og hvordan fungerer det?

Et pengemarkedsfond er et fond som investerer i kortsiktige, høyverdige verdipapirer og betaler utbytte som ligger nær kortsiktige renter. Disse midlene er likvide, innløsbare på etterspørsel og sjelden svinger i pris.

De er registrert hos Securities and Exchange Commission i henhold til investeringsselskapsloven fra 1940 og regulert av SEC regel 2a-7. SEC har ansvar for å kreve registrerte midler for å utlevere alle relevante risikoer. SEC forsikrer ikke investorer mot tap.

Aksjer i et pengemarkedsfond blir daglig prissatt til indre verdi, også kjent som NAV. NAV er et fonds eiendeler minus gjeldene per aksje. Detaljhandel og statlige pengemarkedsfond forsøker å opprettholde en stabil NAV på $ 1,00 per aksje. De bruker spesielle verdsettelses- og prismetoder for å verdsette fondets eiendeler og beholde denne aksjekursen.

NAV av andre typer pengemarkedsfond er ikke tillatt å bruke disse spesielle prismetodene og må tillate at deres NAVs flyter. Mens disse midlene prøver å opprettholde en konstant pris, endres deres NAV hver dag basert på dagens markedsforhold. En investor bør være oppmerksom på prismetoder for et fond før han kjøper aksjer i et pengemarkedsfond.

Typer av pengemarkedsfond

Pengemarkedsfondene er utviklet for ulike typer investorer. Noen fond er strukturert for private investorer, mens andre er ment for institusjonelle investorer og har høye minimumsinvesteringskrav.

Pengemarkedsfondene er tilgjengelige i fire typer:

Treasury midler: Disse midlene investerer kun i kortsiktige amerikanske statsobligasjoner. De har de laveste risikoen for alle pengemarkedsfond og betaler de laveste rentene. Treasury midler er utviklet for investorer som vil ha minst risiko, men ønsker å tjene mer enn renter på en bank sparekonto.

Offentlige byråmidler: Byråfondene investerer i notater og obligasjoner fra føderale myndigheter og er garantert av US Treasury. Et eksempel ville være notatene fra Federal National Mortgage Association. Selv om det er litt mer risikabelt enn amerikanske statsobligasjoner, tilbyr disse midlene noe høyere avkastning.

Diversifisert skattepliktig fond: Diversifiserte midler investerer i verdipapirer og obligasjoner i amerikanske selskaper, handelspapir, tilbakekjøpsavtaler, bankers aksepter og innskudd av utenlandske banker. Alle verdipapirene har løpetid på mindre enn 120 dager. Disse midlene er risikere enn andre pengemarkedsfond, men betaler høyere avkastning.

Skattefrie midler: Skattefrie fondene investerer i kortsiktige verdipapirer av statlige og lokale myndigheter. Sammensetningen av disse midlene varierer betydelig. Noen skattefritatte midler investerer kun i en enkelt stat mens andre fond har en blanding av stater. De er de mest risikable av alle pengemarkedsfondene. Skattemessige midler er mest attraktive for investorer som har høye skattekonsoller og bor i stater med høy inntektsskatt som New York, Connecticut, New Jersey og California.

En investor som eier flere forskjellige verdipapirer utstedt av samme selskap, kan bruke et pengemarkedsfond med samme selskap til å parkere midler midlertidig. La oss for eksempel si at en investor ønsker å selge sin investering i et fond, men har ikke bestemt hvor han skal investere neste. Et pengemarkedsfond er et godt sted å sette pengene inn til han tar en beslutning.

Fondforetakene bruker pengemarkedsfondene som en metode for å gi sine kunder overordnede kontantbehandlingstjenester. De tilbyr MMFs egnet for små investorer. Minimum innledende kjøp vanligvis varierer fra $ 500 opp til $ 5000.

Pengemarkedsfondene tilbyr flere måter å trekke tilbake midler på. Fellesfond gir generelt investorer til å skrive sjekker på kontoen, men de kan kreve et minimumskontrollbeløp på 500 dollar. Alternativt kan en investor foreta en forespørsel om å innløse aksjer og kan sende inntektene eller sende pengene via bankoverføring til bankkontoen.

Fordeler med et pengemarkedsfond

Bevaring av kapital: Investorer som er risikovillige og ikke er komfortable med investeringer som svinger i verdi, legger penger i pengemarkedsfond. Disse midlene investerer bare i kortsiktige verdipapirer med lav risiko.

Rask tilgang til midler i en nødsituasjon: Pengemarkedsfondene er svært likvide. Investorer kan innløse sine aksjer daglig.

Bedre utbytter: Pengemarkedsfondene tilbyr vanligvis høyere rente sammenlignet med avkastning på bank sparekontoer eller pengemarkedsregnskap.

Ulemper med pengemarkedsfondene

Lavt utbytte: Rentene som betales av pengemarkedsfondene, kan ikke være nok til å ligge foran inflasjonen.

Ikke forsikret: Selv om pengemarkedsfondene investerer i høyverdige verdipapirer, er de likevel ikke forsikret eller garantert av et føderalt byrå.

Begrensede tilbaketrekkingsfunksjoner: Hvis du trenger penger raskt, kan pengemarkedsfondene ikke være det beste valget. Du må skrive en stor sjekk eller foreta en elektronisk bankoverføring; begge disse metodene kan ta noen dager for å få pengene der du vil ha dem.

Velge et pengemarkedsfond

Siden pengemarkedsfondene er tilgjengelige i forskjellige typer, er den første avgjørelsen å avgjøre hvilken type som passer best for din risikoprofil og skattesituasjon. Vil det være et kortsiktet statsfond, et regjeringsorgan noterer fond, et diversifisert fond med bedriftsgjeld eller et fond som investerer utelukkende i skattefrie verdipapirer?

Hvor mye interesse vil du motta? Amerikanske statsfond har lavest avkastning og minst risiko, mens de diversifiserte bedriftsfondene har de høyeste rentene, men litt mer risiko.

Hva med skattesituasjonen din? Hvis du er i en høyinntektsskattkonsentrasjon og bor i en høyskattestatistikk, kan en skattefrit fond gi deg den beste avkastningen etter skatt.

Gjør litt forskning og identifiser et fond for fond som tilbyr en familie av midler, inkludert et pengemarked. Dette vil gi deg muligheten til å flytte midler fra kontanter til aksjer eller obligasjoner ettersom markedsforholdene endres.

Få et prospekt og sammenlign avgifter for driftskostnader for flere pengemarkedsfond.

Sammenlign minimumsinvesteringen som er nødvendig. Dette beløpet varierer mellom MMFs.

Forstå prosedyrene for å trekke midler fra MMF. Er det et minimumsbeløp for å skrive sjekker? Hvor lang tid tar det å innløse aksjer? Er det mulig å overføre penger elektronisk?

Hva er en Money Market-konto?

En pengemarkedsregnskap er en rentebetalingskonto som vanligvis betaler en høyere rente sammenlignet med en sparekonto. Det er forsikret opp til $ 250 000 av Federal Insurance Deposit Corporation for bankkontoer og National Credit Union Administration for kontoer hos kredittforeninger.

Banker kan kreve høyere minimumsbalanser for en MMA enn vanlige sparekontoer. Pengemarkedsregnskapene har begrenset mulighet til å skrive sjekker.

Finansinstitusjoner betaler ofte renter på pengemarkedsregnskap på tiered basis, noe som betyr at renten er basert på mengden av midler på kontoen. høyere saldo mottar høyere rente.

Fordeler med en pengemarkedsrekonto

Federal Reserve Banks tillater en MMA kontoinnehaver å skrive opptil seks sjekker per måned. Hvis kontoen har et debetkort, tillater Fed også opptil seks uttak per måned. Derfor har en MMA fordelene med både kontroll og sparekontoer.

Vær imidlertid oppmerksom på at en pengemarkedskonto ikke er en kontrollkonto. Hvis du trenger muligheten til å skrive flere sjekker eller gjøre hyppigere debetkortutbetalinger, kan en rentebærende kontrollkonto være et bedre alternativ, selv om det betaler en lavere rente.

Følgende er fordelene ved en pengemarkeds konto:

  • FDIC og / eller NCUA forsikrer kontoene.
  • Mange finansinstitusjoner tilbyr tilgang til kontoen gjennom et nettverk av minibanker.
  • Enkelte banker tillater bruk av en pengemarkedsregnskap som overtrekksbeskyttelse for kontoen din. Overføringsoverføringer teller imidlertid mot seks-overføringsgrensen per forordning D.
  • Noen få banker kan tilby gratis sjekker med en MMA.
  • MMA er et trygt sted å ha midler tilgjengelig for nødhjelp.
  • Noen ganger har finansinstitusjoner høye minimumsbalanser for å åpne en pengemarkedsregnskap; opp til $ 10.000.
  • Renter på MMA svinger avhengig av endringer i de samlede kortsiktige markedsrenten.
  • Mange banker krever at kontoinnehaveren opprettholder en minimumsbalanse for å unngå månedlige gebyrer. Som et eksempel krever enkelte banker en minimumssaldo, som $ 2500, eller de belaster et gebyr i størrelsesorden $ 12 per måned for å dekke kontovedlikehold.

Ulemper med en pengemarkedskonto

Høyere minimumsbalanser: Banker kan kreve pengemarkedsregnskap for å opprettholde en høyere minimumssaldo enn en sparekonto eller en kontokonto. Saldoer lavere enn minimum kan utløse høye vedlikeholdsavgifter. Noen banker tilbyr noen måter å redusere dine minimumsbalansekrav, for eksempel å gjøre direkte innskudd i stedet for sjekker.

Begrenset uttak: Regulering D begrenser antall tilbakekjøp av transaksjoner til seks per måned. Dette inkluderer sjekker, pengeoverføringer ut av kontoen, forhåndsgodkjente fradrag, tredjepartsbetalinger og debetkortutbetalinger. Den gode nyheten er at noen banker ikke teller en tilbaketrekking fra en teller mot grensen.

Overdreven strafferett og avgifter: Banker kan belaste straffeavgift dersom en kontoinnehaver lager tegninger som overstiger seks tillatte uttak per måned.

Midlertidige innledende priser: Banker kan tilby høyere innledende gebyrer når de åpner en pengemarkeds konto, men disse attraktive prisene vil forsvinne over tid.

Gebyrer for å lukke en konto: Selv om det ikke er universelt vanlig, kan enkelte banker trekke av gebyrer for å lukke en konto.

Bedre langsiktige priser tilgjengelig andre steder: Pengemarkedsregnskap er sikre investeringer som betaler lavere priser enn andre investeringer som obligasjoner, aksjer og eiendommer. MMA-prisene kan ikke være høyere enn inflasjonsraten.

Hva er forskjellen mellom en pengemarkedskonto og et pengemarkedsfond?

Pengemarkedsregnskapet er forsikret av FDIC eller NCUA opp til $ 250.000; pengemarkedsfondene er uforsikrede.

Pengemarkedsregnskapet åpnes ved å sette inn penger på en bank eller kredittforening; pengemarkedsfond opprettes ved å kjøpe aksjer fra et fondsselskap eller investeringsmegler.

Selv om pengemarkedsfondene betraktes som sikre investeringer, er avkastningen lavere enn obligasjoner og betydelig lavere enn avkastning på aksjer. Som et resultat bruker investorer pengemarkedsfond som et sted å parkere pengene sine mens de venter på bedre investeringsmuligheter. Pengemarkedsfond er også et viktig investeringsmiddel for å opprettholde tilstrekkelig likviditet i den samlede balansen i en portefølje.