Skatt på negativ driftsinntekt

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vanligvis er negative driftsinntekter dårlige nyheter for en bedriftseier. Dette betyr at virksomheten har brukt mer enn den har tjent. Den lyse siden til negativt driftsinntekter er at virksomheten vanligvis ikke skylder inntektsskatt. Det er imidlertid omstendigheter hvor en virksomhet fortsatt skylder skatt selv om driftsinntektene er negative.

Driftsinntekter

Driftsinntekt refererer til den normale inntekten et selskap tjener minus driftskostnadene. Driftsinntekt er inntektene som er opptjent på selskapets salg av varer og tjenester. Det inkluderer ikke engangshendelser som ikke er relatert til normal drift, for eksempel salg av et ubrukt eiendom. Driftskostnader refererer til kostnadene ved drift av selskapet for å selge varer og tjenester. Spesielt inkluderer de ikke rente- og inntektsskatt.

Negativ driftsinntekt

Negativt driftsinntekter oppstår når selskapets driftskostnader overstiger inntektene fra varer og tjenester. Dette er vanligvis en dårlig indikator for en bedrift, og det kan skyldes mange forskjellige ting. Det kan oppstå under en økonomisk lavkonjunktur, og typisk vil andre lignende selskaper oppleve en lignende nedgang. Også, selskapet kunne bli dårlig administrert, noe som resulterte i en dårlig økonomisk utfall. Negativt driftsinntekter kan også skyldes økte produksjonskostnader på allerede små fortjenestemarginer.

Drift kontra skattepliktig inntekt

Et selskap kan fortsatt bli beskattet når det har negativt driftsinntekter fordi driftsinntektene er forskjellige enn skattepliktig inntekt. Skattepliktig inntekt inkluderer nesten all inntekt, ikke bare inntekt fra normal forretningsvirksomhet. Eksempelvis tar skattepliktig inntekt også hensyn til ikke-driftskostnader som renter. Vanligvis dersom et selskap har negativt driftsinntekter, vil det også ha negativ skattepliktig inntekt. Det er imidlertid situasjoner hvor et selskap kan ha negativt driftsinntekter og positiv skattepliktig inntekt.

Eksempel

Anta at selskapet A har tjent $ 1 million fra salget av produktlinjen. Det har også betalt $ 1.050.000 i driftskostnader, $ 50.000 i rentekostnader og $ 25.000 i skatt. Også i løpet av året solgte selskapet A et stykke eiendom som det ikke lenger brukte for $ 150.000. Selskapets driftsinntekter er faktisk et driftsunderskudd på $ 50.000 ($ 1 million i salg minus driftskostnader på $ 1.050.000). Renteutgifter og skatter har ikke betydning her fordi de ikke er relatert til virksomheten. På samme måte er ikke salget av eiendommen inkludert, fordi det er sannsynlig en engasjement som ikke er relatert til driften av virksomheten. Skattepliktig inntekt for selskap A er 25 000 dollar, noe som betyr at selskap A må betale skatt selv om driftsresultatet er negativt. Skattepliktig inntekt inkluderer totalinntekt på $ 1.150.000 ($ 1 million i salget pluss $ 150.000 fra salg av eiendom) minus de totale utgiftene på $ 1.125.000 ($ 1.050.000 i driftskostnader, $ 50.000 i rentekostnader og $ 25.000 i skatt).