Hva er en VVS-inspektørs lisens?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I Texas er en rørleggerinspektør en profesjonell som jobber for et offentlig byrå eller som en uavhengig entreprenør, og undersøker rørene og andre rørleggerarbeid i bygninger for å sikre at de overholder byggekoder. For å fungere som en Texas VVS inspektør, er en lisens fra Texas State Board of VVS eksamener nødvendig.

Lisensieringskrav

For å kvalifisere seg til et VVS-inspektørlisens, må kandidatene oppfylle et tidligere krav til lisensiering eller kombinert erfaring. Søkere som allerede er lisensiert som en mastergradsspecialist i Texas, oppfyller automatisk dette kravet. I tillegg kan de som har en rørleggerlisenslisens fra en annen stat, også være kvalifisert, forutsatt at de passerer Texas journeyman rørlegger eksamen. Å ha en lisens som arkitekt eller ingeniør i Texas oppfyller det forrige lisensbehovet. VVS inspektører som har en lisens fra en annen stat med tilsvarende kvalifikasjonskriterier, er kvalifiserte kandidater under den tidligere lisensregelen.

Kombinert erfaringskrav

Søkere til Texas VVS-inspektør lisens kan kvalifisere for en lisens ved å ha 500 timer med tidligere arbeidserfaring. Kandidatene kan telle opptil 200 timers arbeidserfaring og 200 timers opplæring på jobb mot kravet. I tillegg kan de tjene opptil 100 timers kreditt ved å delta på formelle post-videregående opplæringskurs i VVS og seks timer for hvert VVS-inspeksjon videreutdanningskurs som de fullfører. Kandidater får også kreditt for 100 timers erfaring for å holde sertifisering gjennom International Association of Plumbing and Mechanical Officials, International Code Council eller som Texas backflow tester. For å fullføre et statsgodkjent opplæringsprogram for medisinsk gassrørleggingsinstallasjon, blir søkere tildelt 100 timers erfaring, mens de får 50 timer for å delta i Vannforsikringsspesialist Endorsement-treningsprogrammet i staten.

Undersøkelse

Alle kvalifiserte søkere til Texas VVS inspektør lisensen må bestå en eksamen. Tester tilbys vanligvis daglig på Texas State Plumbing steder i Austin, El Paso og Harlingen. Kandidater kan laste ned en studieveiledning fra styrets hjemmeside. Undersøkelsen består av 258 multiple choice spørsmål om emner som rørleggerkoder og gassrørinstallasjon. I tillegg må kandidatene fullføre fire rørstørrelsesdiagrammer på testen.

Andre krav

Bare amerikanske statsborgere og juridiske beboere er kvalifisert for lisensiering som en VVS-inspektør fra Texas. I tillegg må kandidatene ha et videregående diplom eller GED. Kandidatene må gjennomgå en kriminell bakgrunnskontroll før lisensiering; de med en overbevisningshistorie kan ikke være kvalifisert for legitimasjon, avhengig av arten av deres forbrytelser. Alle kandidatene må fylle ut en søknad som er tilgjengelig for nedlasting fra Texas State Board of Plumbing. Sammen med skjemaet må søkere sende inn en kopi av deres bildeidentifikasjoner og et gebyr, $ 55 per juni 2011.