Fordeler og ulemper ved et Gantt-diagram

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Henry Laurence Gantt, en mekanisk ingeniør og ledelseskonsulent, oppfant Gantt-diagrammet i 1917. Et Gantt-diagram er en grafisk fremstilling av varigheten av oppgaver som prosjektledere bruker

å planlegge og planlegge prosjekter.Gantt-diagrammets horisontale barer viser hele tidsperioden for et prosjekt, fordelt på kortere trinn av dager eller uker. Den vertikale aksen viser oppgavene. Ledere favoriserer Gantt-diagrammer; Imidlertid har bruk av dem fordeler og ulemper.

Grafisk oversikt

En fordel med Gantt-diagrammer er deres grafiske oversikt. Forretningsmenn har blitt ganske kjent med Gantt-diagrammets grafiske representasjon av prosjektets tidslinjer og milepæler, og de liker at de klart kan identifisere trinnene i et prosjekt. Fordi oppgaver ofte er representert av en rekke forskjellige fargestenger, kan medlemmer av et prosjektledelsesteam identifisere jobbene sine i et prosjekt på et øyeblikk.

milepæler

Gantt-diagrammer er presentasjonsverktøy som viser hva de viktigste milepælene i et prosjekt er. Ved å se hvordan prosjektledere har tildelt og planlagt hver ressurs, forblir hele prosjektledelsen på samme side om forventninger og leverbare forfall. Denne muligheten til å illustrere milepæler er også et nyttig verktøy for seniorledere som forbereder statusrapporter; de vil kanskje ikke dechifisere detaljerte rapporter. Et Gantt-diagram gir dem en måte å trene på den kritiske banen.

avhengig

En ulempe ved Gantt-diagrammer relaterer seg til oppgaveavhengigheter. Når prosjektledere illustrerer oppgaver i et prosjekt, vil de noen ganger vise hvordan oppgavene er avhengige av hverandre. Dessverre tillater ikke Gantt-diagrammets format dette. For å lindre slike problemer kan prosjektledere illustrere eventuelle begrensninger knyttet til oppgavene ved å legge til vertikale linjer, men denne begrensede løsningen gir ikke nok informasjon om viktige avhengigheter, og det gjør det ikke mulig for prosjektledere å verifisere avhengighetene.

fleksibilitet

Prosjektene er ikke statiske: Noen endringer kan forventes mens du går. Gantt-diagrammer er imidlertid ikke fleksible på den måten; de kan ikke imøtekomme slike endringer. Prosjektledere må fullføre alle estimatene før de kan produsere diagrammet, så hvis estimatene endres, må de redraw diagrammet. Også, Gantt-diagrammer kan ikke illustrere flere planeringsmuligheter i samme diagram, og de kan heller ikke enkelt angi ressursoppgaver.