Full tosidig Vs. Halv dupleks

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommunikasjon mellom mennesker har utviklet seg. For mange år siden var den eneste måten vi kunne kommunisere på ved skriftlig brev eller personlig; da kunne vi kommunisere via radio; da kom telefonen; Til slutt ble internett introdusert som kommunikasjonsform. Radioen, telefonen og ulike former for kommunikasjon over Internett er enten full-dupleks- eller halvdupleksmetoder. Full- og halvdupleks kommunikasjonsmetoder er lik på noen måter, men forskjellige i andre.

Full-Duplex

Full dupleks kommunikasjonsmiddel, for eksempel telefoner, Internett-taleanrop og videosamtaler, kan sende og motta meldinger over samme kanal samtidig som PC Magazine rapporterer. I digitale nettverk oppnås full dupleks med to par ledninger. I analoge nettverk eller digitale nettverk som bruker en operatør, oppnås full dupleks ved å dele linjens båndbredde til en sendefrekvens og en mottaksfrekvens, rapporterer Farlex Encyclopedia.

Halv dupleks

Halvduplex kommunikasjonsmidler, som walkie-talkies og toveis radioer, er i stand til å sende og motta meldinger; men de kan ikke sende og motta samtidig, og bare en part kan snakke om gangen, ifølge Top Bits. Noen telefonsvarer som har tilbakekallingsmekanisme er også halvdupleks enheter. Enhver enhet der brukeren kan snakke med en annen bruker, men den andre brukeren må vente på sin tur for å svare, er en halvdupleks enhet, Business Dictionary-rapporter.

likheter

Både full- og halvduplex er et middel til tosidig kommunikasjon. Tosidig betyr en enhet som lar deg snakke med noen på et annet sted på samme type enhet. Full- og halvdupleks har blitt brukt på datamaskiner, telefoner og noen høyttalertelefoner. Både full- og halvdupleks lydkort er tilgjengelige for datamaskiner, Top Bits-rapporter. Full og halvduplex er også en del av utviklingen i kommunikasjonsteknologi.

forskjeller

Mens full dupleks tillater samtidig sending og mottak, kan halvdupleks bare sende, mottar eller omvendt. Mens full dupleks tillater begge brukere å snakke samtidig, har halvdupleks ikke muligheten til å tillate begge brukerne å snakke samtidig. Top Bits sier full duplex kan simulere en ekte livssamtale mellom flere mennesker; halvdupleks kan ikke oppnå dette. Mens full dupleks bruker to par ledninger eller to frekvenser, bruker halvdupleks en enkelt krets, Farlex Encyclopedia-rapportene.