Hva er fordelene med å dempe ansatte?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å håndtere demoteringer kan være ubehagelig for arbeidsgivere og ansatte, men det er fordeler fra demoteringer som ikke alltid er umiddelbart åpenbare. Hvordan medarbeider reagerer på demotjonen, avhenger ofte av hvordan selskapet presenterer sine grunner.

Ansattes potensial

En demotjon kan være det beste alternativet for å holde en ansatt som har potensial, men trenger mer trening og erfaring. Noen ganger vokser selskapene raskere enn forventet, og ansatte blir presset inn i roller de ikke vil eller ikke klarer å håndtere. En ansatt som du tror har potensial til å utmerke seg i din bedrift, kan reagere mer positivt på en demotion hvis du forklarer situasjonen og gir mulighet for ytterligere jobbopplæring. Tross alt kan den ansatte innse at han er over hodet og uegnet for sin nåværende stilling.

Bedriftsstruktur

Noen ganger endres et selskaps struktur, og demoteringer er nødvendige fordi avdelinger er faset ut og færre stillinger på høyt nivå er nødvendig. Slike endringer kan være en mulighet for forbedring for alle involverte som folk påtar seg nytt ansvar for å ta selskapet i en annen retning. Noen mennesker vil ikke se endringene eller demotjonene som en mulighet, og de vil slutte. Likevel kan de som er igjen være en mer motivert gjeng som er begeistret for selskapets nye retning.

Ytelsesproblemer

En ansatt som har et holdnings- eller ytelsesproblem, har en negativ innvirkning på arbeidsplassen, spesielt hvis den personen er i en lederstilling. Ikke demoting en dårlig utførende leder vil sannsynligvis synke ansattes moral og hemme produktiviteten. En demo vil gjøre det klart at dårlig ytelse og dårlige holdninger ikke vil bli tolerert av selskapet. Vær alltid forberedt på å ta ytterligere tiltak fordi en demotion kan gi mer dårlige oppføringer fra en samarbeidspartner, og du må til slutt brenne personen.

betraktninger

En demotion kan være betydelig billigere enn å skyte eller legge av en ansatt fordi en ansatt du fortsetter ikke er berettiget til fratrekk eller arbeidsledighet. Det kan imidlertid være en feil å håndheve en demotion når det ville være bedre for en ansatt å forlate selskapet. Noen menneskers egoer er sterkt knyttet til jobben sin og rang, og de vil bli misfornøyde over en demotion. I slike tilfeller kan det være bedre å tilby en ansatt en måte å gjøre en grasiøs utgang fra selskapet.