Slik beregner du uken av inventar på hånden

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ukens lagerbeholdning ved hånden viser gjennomsnittlig tid det tar en bedrift å selge beholdningen den har. Dette tiltaket uttrykkes ofte i dager, i stedet for uker. Beregningen er i hovedsak den samme med unntak av tidsenheten. Uker av lagerbeholdning kalles noen ganger ukers salgsforhold. Ukentlige lagerbeholdninger måler kun tiden som trengs for å selge den samlede verdien av et firmas beholdning. Dette er hovedsakelig av interesse for eksterne finansanalytikere og interessenter som ønsker å evaluere selskapets resultater. Bedriftsledere foretrekker vanligvis å stole på data om bestemte produkter for å vurdere lagernivå.

Inventar over håndoversikt

En bedrift trenger å beholde nok beholdning for å møte kundenes behov. Imidlertid representerer beholdningen en betydelig forpliktelse til arbeidskapital. I tillegg innebærer lagerbeholdning kostnader. En overdreven mengde beholdning har derfor en tendens til å redusere lønnsomheten til et firma.

Når dagene eller ukene av lageret på hånden er små, ses det som et pluss av finansanalytikere fordi dette betyr at selskapet flytter sin beholdning effektivt. Derimot indikerer en stor figur for uker med lager overskudd og muligens foreldede varer som sitter på hyllene. Det er to måter å beregne ukentlige lager på hånden. De gir de samme resultatene, så du kan bruke det som er mer praktisk.

Beregning av uker i inventar

En måte å beregne ukentlige beholdninger på er å dele opp gjennomsnittlig beholdning for regnskapsperioden etter kostnaden av varer solgt i samme periode og multiplisere med 52. Kostnaden for solgte varer er oppgitt i selskapets resultatregnskap. For å bestemme gjennomsnittlig beholdning, se på firmaets balanse for begynnelsen og sluttbeholdningen for perioden. Legg til begynnelsen og sluttbeholdningen og divider med to for å få gjennomsnittet. Anta at prisen på varer som selges, er lik $ 3 millioner og gjennomsnittlig beholdning er $ 600.000. Del $ 600.000 med $ 3 millioner og multipliser med 52. Ukens lagerbeholdning kommer til 10. 4 eller 10 uker pluss omtrent tre dager.

Beregning av uker av inventar: Alternativ metode

Hvis du ønsker å bruke den alternative metoden for beregning av uker med beholdning, deles det 52 av lageromsetningshastigheten. Formelen for varelageromsetning er kostnaden for solgte varer dividert med gjennomsnittlig beholdning for regnskapsperioden. Hvis kostnaden for varer som selges, er lik $ 3 millioner og gjennomsnittlig beholdning tilsvarer $ 600.000, har du en omsetningsomsetning på fem på lager. Del 52 med fem, og resultatet er 10,4 uker lagerbeholdning på hånden eller 10 uker pluss omtrent tre dager.