Hvordan gjennomføre en ekstern strategisk ledelsesrevisjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Eksterne strategiske forretningsrevisjoner er avgjørende for å finne skjulte muligheter og redusere virkningen av fremtidige trusler i et raskt skiftende forretningsmiljø. For eksempel, da Palm Pilot ikke korrekt overvåkte markedsretningen, ble det nesten foreldet i løpet av noen år på grunn av smarte telefoner.Eksterne strategiske ledelsesrevisjoner gir ledelsen både innsikt og forberedelse til den skiftende markedsplassen.

Samle inn informasjon

Forskningstrender i dagens miljø. Samle informasjon om økonomiske, politiske, sosiale, kulturelle, juridiske og teknologiske skift. I tillegg bestemmer endringer i demografi og aldringstendensen.

Vurdere direkte og indirekte konkurranse. Samle konkurransedyktige opplysninger om nåværende og potensielle konkurrenter, som inkluderer strategier for økt markedsandel, distribusjonskanaler, markedsføringsmedier og verdikjedestrukturer. Legg også merke til om konkurrenter har en fordel ved å håndtere lager, leverandører og distributører.

Undersøk målmarkedet. Målmarkedet og dets behov kan skifte raskt, så det var en gang sant i går, kan ikke lenger være sant i dag. Undersøk selskapets nåværende målmarked for å finne ut om det har vært et skifte i demografi, behov og krav.

Analyser resultater

Undersøk det ytre miljøet med dagens marked. Sammenlign informasjonen som samles inn når du forsker på det ytre miljøet til målmarkedsundersøkelsen. Se etter skift i det ytre miljø som vil påvirke målmarkedet, som kan gi muligheter eller potensielle trusler.

Analyser konkurransen med dagens marked. Oppgi navnene på alle dine konkurrenter, så vel som firmaets navn. Se gjennom listen over krav og behov i markedsundersøkelsen. Inkluder ved siden av hver konkurrent hvilke krav og behov som blir oppfylt. Vær oppmerksom på om det er spesielle behov og krav som ikke blir fornøyd.

Omdefinere målmarkedet. Målmarkedsundersøkelsen kan avsløre at målmarkedet ikke er sammensatt av hva bedriften din i utgangspunktet forventet. Definer nåværende sammensetning av målmarkedet, og undersøk trender for å fastslå behovene til målmarkedet innen de neste fem årene.

Planlegg strategisk

Forfølge muligheter. Se gjennom notatene som ble opprettet mens du analyserte resultatene. Liste over alle mulighetene og deretter avgjøre hvilke som er mulige for selskapet å forfølge. Konstruer en plan med milepæler og frister for å nå mulighetene.

Planlegg for trusler. Gjennomgå truslene og avgjøre om noen er unødvendige eller kan minimeres. Utvikle en detaljert plan for hva bedriften din kan gjøre for å få den beste posisjonen til å overvinne truslene eller redusere deres innflytelse. Sett milepæler og mål for å håndtere hver trussel.

Overvåk miljø og markedstrender. Utvikle et system for kontinuerlig å overvåke eksterne krefter og undersøke målmarkedet, slik at selskapet kan bevege seg raskt til eventuelle skift eller endringer i markedet.