Hensikten med en helse- og sikkerhetspolitikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En helse- og sikkerhetspolicy sikrer at arbeidsgiveren overholder arbeidsmiljøloven og relevant statslovgivning. Det gir retningslinjer for etablering og implementering av programmer som vil redusere arbeidsfare, beskytte liv og fremme ansattes helse.

Betydning

En veldefinert helse- og sikkerhetspolitikk vil bidra til å redusere forekomsten og alvorlighetsgraden av arbeidsrelaterte skader. Færre ulykker betyr lavere arbeidstakeres kompensasjonskostnader, mindre nedetid og økt produktivitet.

omfang

En selskapspolitikk identifiserer ledelse og ansattes roller i helse og sikkerhet. Det gir en arbeidsplassanalyse for å fastslå farer. Det spesifiserer også faresikrings- og kontrollprosedyrer, og skisserer nødvendig arbeidstreningstrening.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsgivere er ansvarlige for å holde arbeidsplassen trygg. I henhold til arbeidsmiljøloven skal arbeidsgivere informere arbeidstakere om sikkerhetsstandarder, gi opplæring, eliminere eller redusere farer og levere verneutstyr. De må utføre tester på arbeidsplassen og opprettholde nøyaktige poster. Ansatte må ta en aktiv rolle for å holde arbeidsplassen trygg ved å overholde sikkerhetsstandarder, regler og forskrifter.