Datamaskinens innvirkning på detaljhandel

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Området for detaljhandel har sitt grunnlag i forhandlere som bringer kjøpere og produkter sammen på markedet. Det finnes en rekke måter forhandlere kan gjøre dette, og mange verktøy de kan bruke i sitt arbeid. Datamaskiner, som har hatt innvirkning på nesten alle økonomiske sektorer, er spesielt utbredt i detaljhandel hvor effekten er synlig på hvert nivå i detaljhandelsorganisasjonen.

Online salg

En av de viktigste virkningen av datamaskiner innen detaljhandel er fenomenet online salg. De fleste store forhandlere har store Web-presentasjoner, og tilbyr et komplett utvalg av produkter for bestilling. Kunden kan bestille utelukkende varer fra et fysisk sted for levering i hjemmet eller i butikken, og eliminerer det tapte salget som kommer fra mangel på beholdning. Internett tillater også små forhandlere å selge til en bred base av kunder som kanskje ikke bor i nærheten av utsalgsstedet. Det gjør det mulig for nettbutikkene bare - disse bedriftene trenger ikke å investere i kostnadene for en fysisk plassering siden de behandler alt deres salg online.

markedsføring

Forhandlere føler også effekten av datamaskiner når det gjelder markedsføring. I tillegg til utskrift, radio- og fjernsynsmarkedsføring, kan forhandlere henvende seg til Internett for bannerannonser, nettsteder og e-post kampanjer som får kundenes oppmerksomhet. E-post tillater forhandlere å sende salgspåminnelser eller spesielle rabattkuponger til kunder på adresselister, og redusere kostnadene ved å kontakte kunder direkte via post eller telefon. Online markedsføring betyr også at en forhandler kan nå potensielle kunder hvor som helst i verden for mye mer rimelig pris enn andre former for global markedsføring.

Lagerstyring

Forhandlere trenger å kontrollere sine beholdninger for å lykkes. For mye overhead betyr at selskapets penger er bundet i usolgte produkter. For lite betyr at det kan være problemer som tilfredsstiller kundenes behov. Et enkelt dataprogram som et regneark gjør det mulig for en forhandler å spore lagernivå over tid og sørge for at riktig mengde produkt alltid er på lager. Et datastyrt inntektssystem kan også spare tid og penger ved å lagre bestillingsinformasjon til referanse og, i noen tilfeller, integrere med distribusjonssystemer online for automatisk bestilling når lagernivåene er lave.

Lønn og regnskap

Som andre bedriftseiere kan forhandlere føle effekten av datamaskiner når de utnytter programmer som forenkler lønn og regnskapsoppgaver hver dag. Regnskapsprogramvare strømlinjeformerer prosessen med å holde nøyaktige poster i skattemessig og personlig vurdering. Det kan til og med redusere mengden penger en forhandler bruker på en ekstern revisor. Forhandlere kan også bruke programvare til å styre lønn og ansattes fordeler. Utenfor lønnstjenestene tillater ledere å gå online og legge inn lønnsinformasjon, som arbeidstid og lønnsendringer. Disse tjenestene kan også distribuere paychecks automatisk, noe som gir forhandlere en mindre administrativ bekymring.