Hva er en ISO i regnskap?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Regnskaps- og forretningsterminologi er flink med ord og uttrykk som gir liten mening til utenforstående. Blant disse mange gåtefulle vilkårene ligger ISO, det internasjonalt aksepterte navnet til Den internasjonale organisasjonen for standardisering. Selv om det noen ganger er knyttet til regnskapsmessig praksis, er organisasjonen mer direkte knyttet til internasjonal virksomhet. ISO opprettholder bare noen få publikasjoner som direkte adresserer regnskap, selv om noen ISO-litteratur refererer til regnskapsmessig praksis.

Internasjonal organisasjon for standardisasjon

Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen oppretter og publiserer standarder for internasjonale virksomheter. ISO utgjør et nettverk av 162 nasjonale standardorganisasjoner i så mange land, med internasjonalt hovedkvarter i Genève, Sveits. Disse organisasjonene bidrar alle til utviklingen av ISOs internasjonale standardpublikasjoner. ISO utgjør en ikke-statlig organisasjon med et mål om å bygge bro mellom offentlig og privat sektor til fordel for hver enkelt. Organisasjonen oppnådde navnet ISO fra "isos", det greske arbeidet for "like" for å unngå forvirring av å opprettholde akronymer på mange språk.

ISO og grønn regnskap

ISO avholder vanligvis fra å publisere veiledninger til standardisert regnskapspraksis. Organisasjonen publiserer imidlertid en veiledning til miljømessig bærekraftig regnskapspraksis. ISO 14000, en publikasjon om miljøledelse for bedrifter, inneholder ISO 14064, som fokuserer på regnskap for bedrifter som arbeider i klimagasser. Regnskapsmessig praksis som omfattes av denne publikasjonen inkluderer administrasjon, regnskap og bokføring med direkte tilknytning til klimagasskapsler, handel og utslipp. Som med alle ISO-publikasjoner, vedtar selskapene frivillig ISO 14000 og 14064.

Mer ISO-regnskap

ISO 9000-serien dekker ledelse og ledelse for bedrifter. Ifølge Steven M. Bragg, forfatter av retningslinjene for regnskapspolitikk og prosedyrer, "gjelder ideene i ISO 9000, som å lage grundig dokumentasjon og en lett sporbar papirspor, også god regnskapsmessig praksis, til tross for at de fokuserer på administrasjonspraksis. Den ISO-publiserer en håndfull standarder med International Electrotechnical Commission. Noen av disse publikasjonene, som Corporate Governance and Information Technology (ISO / IEC 38500), nevner regnskap, men fokuserer på andre områder.

Regnskapsstandarder

Selv om ISO ikke publiserer overordnede retningslinjer for regnskapsstandarder, forplikter ulike andre organisasjoner dette behovet. International Accounting Standards Board (IASB) skaper publikasjoner av denne art for de fleste land, mens USA overholder Generell Accepted Accounting Practices (GAAP). Ulike GAAP-guider eksisterer, selv om den føderale regjeringen generelt vedtar GAAP-standarder utviklet av Financial Accounting Standards Board (FASB). En ikke-statlig organisasjon, FASB samarbeider tett med Securities and Exchange Commission, som styrer verdipapir- og råvarehandel i USA.