Hvordan sette opp en kurs

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Trening er livet blod i virksomheten. Bedrifter må sørge for at deres ansatte vet hvordan de skal tilby kundeservice, forstå produktene eller tjenestene sine, arbeide trygt og effektivt og bruke eksisterende og nytt utstyr. Opplæringskurs kan være så kort som en eller to timer eller kan vare dager for en ny ansatt.

Elementer du trenger

  • Sted for instruksjon.

  • Bord og stoler til studentene

  • Verktøy, skjemaer, papirarbeid, maskiner eller selve "Verktøy for handel"

  • Blackboard, slakteri papir eller overhead eller datamaskin projektor

  • Penner og blyanter for utdelinger

  • Papir eller utdelinger du må bruke

Kjenn faget ditt. Det er viktig at du kjenner emnet du skal trene andre på. Selv om du har mye erfaring, sjekk deg selv. Kjenner du de siste endringene i prosedyrer, regler eller retningslinjer? Pass på at det du legger ut er riktig, og at du blir en fagekspert i det du skal instruere. Hvis du ikke er, så få noen som skal trene på de områdene du har i økten.

Sett opp en leksjonsplan. Skriv ned en liste over treningsmål eller mål. Sett dem i rekkefølge og under hver legg underoppgaver du vil at de ansatte skal lære. Estimér hvor mye tid du trenger for hver seksjon eller blokk av trening. Dette bør omfatte et mål, spesifikk opplæring, praktisk opplæring, om nødvendig og evaluering.

Planlegge og koordinere treningsområdet. Sørg for at treningsområdet er reservert for din bruk for den tiden du trenger å trene. Klasserominstruksjon må være i et forholdsvis stille område uten fare eller forstyrrelser. Hvis du trener i et kundeområde, vil du kanskje identifisere praktikanter med spesielle navnekoder eller papirmerker.

Samle nødvendige forsyninger og treningshjelpere. Samle penner, blyanter, skrivepapir, utdelinger, audiovisuelt materiale, hvite brett og alt annet klasserom du trenger. Er det DVDer som må bestilles eller spesielle instruksjonsmateriale? Pass på at du får alt du trenger før treningen begynner. Treneren må improvisere om de riktige materialene ikke er tilgjengelige. Bruk en kopimaskin til å lage kopier hvis skriveren ikke har dem klar. Sjekk alt utstyret dagen før trening for å sikre at alt fungerer. Vær forberedt på datamaskiner og audiovisuelle hjelpefunksjoner ved å ha en sikkerhetskopieringsplan.

Mange treningsprogrammer vil trenge faktisk utstyr for å trene på. Dette kan være strekkodelesere, kasseapparater, gaffeltrucker, maskiner, kraftverktøy eller kjøretøy. Koordinere tilgjengeligheten og sørg for at det finnes måter å utføre opplæring uten å påvirke bedriftsvirksomheten negativt. Andre ansatte vil normalt gjerne hjelpe hvis de tror treningen vil hjelpe selskapet å lykkes. Sørg for at du kan betjene alt utstyret som skal demonstreres, eller få noen til å hjelpe deg som kan.

Gjør øvelsen før du starter et kurs og alltid gå gjennom hele instruksjonen. Dette hjelper deg med å skrive ut hva du skal gjøre med traineerne. Det vil gi deg mer selvsikkerhet og tillate deg å finne feil i planleggingen. Du kan glemme et trinn eller finne ut at et dataprogram har endret seg eller gaffeltrucken du skulle bruke har et flatt dekk. Ikke hopp over dette trinnet.

Alltid introdusere deg selv og ta en skriftlig opplæring når kurset begynner. Dette gjør to ting: sørger for at alle vet hvem du er og at klassen har begynt, og gir en god oppmøtepost for menneskelige opplæringsrekorder. Planlegg for selskapsferier og lunsj. La elevene stille spørsmål og hvis de spør noe du ikke vet, bruk pausene for å finne ut.

Evalueringer kan ganske enkelt bety at alle oppgraderer hvis de trener på oppdaterte prosedyrer og retningslinjer for eksisterende ansatte. De kan også være en visuell evaluering av trener med pass eller ingen passeringskriterier, eller du kan få en trener til å gi en skriftlig og praktisk prøve. Det bør alltid være bestemmelser for ytterligere instruksjoner for alle som ikke forstår en bestemt oppgave med standarder.

Tips

  • Forbered deg på å arbeide rundt mislykkede datasklier eller annet utstyrssvikt. Når det er mulig, gjør hands-on trening; Den blir beholdt bedre og raskere enn klasserominstruksjon. Hold opplæring som er relevant for dine mål.

Advarsel

Ikke prøv å trene noe du ikke er villig til å undervise det vil gå dårlig og din troverdighet vil lide. Sørg for at du er kjent med alt utstyr du skal bruke, at du ikke er sperret av passord, overrasket over endringer i prosedyren eller selskapspolitikken. Ikke vær redd for å be om hjelp.

Anbefalt