Konduktometrisk titreringsteori

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Konduktometrisk titreringsteori sier at sluttpunktet for titreringsprosessen bestemmes ved måling av konduktivitet. Denne teorien brukes til kolloider som har ionazable funksjonelle grupper som latexer. Disse funksjonelle gruppene er sure, og teorien bruker natriumhydroksid som titrant. For å teste konduktivt titreringsteori, tilsett natriumhydroksid fra buretten, og plott deretter konduktivitetsavlesningene som tilsvarer trinnene mot titrantenes volum.

Fordeler med teorien

Konduktometrisk titreringsteori kan brukes til enten uklare eller fargede væsker i tilfeller der du ikke kan oppdage sluttpunktet ved hjelp av indikatorer som er normale. Videre kan du bruke teorien til å finne ut endepunktene for fortynnede svake syrer og løsninger. En annen fordel er at du ikke trenger å måle den virkelige konduktansverdien fordi du kan sette i bruk ethvert beløp som er proporsjonalt med det.

Theory's Apparatus

De to viktige verktøyene som brukes i den conductometriske titreringsteorien inkluderer et apparat for måling og studie av ledningsevneendringer og en ledningsevne-celle som har dippingelektroder. Men hvis du utfører enkel titrering ved hjelp av denne teorien, trenger du en dyppelektrode, en mekanisk omrører og et beger med en passende størrelse. Du vil også kreve målekretser som vil hjelpe deg med å forhindre konsentrasjonsendringer som følge av reaksjoner ved elektrodene.

Prinsipper for teorien

Prinsipp for den ledende metriske titreringsteorien fastslår at for ufortynnede fortynninger, virker ioner selvstendig og i prosessen bidrar til konduktivitet av løsningen. Prinsippet bak denne teorien er at anioner og kationer har forskjellige konduktansverdier. Derfor, hvis du legger til en løsning av en elektrode til en annen, vil den endelige konduktansen stole på forekomsten av reaksjon. Men hvis det ikke er kjemisk reaksjon i elektrolyttløsningene, vil det bli en økning i konduktansnivået.

Beregningsmetode

For å beregne sluttpunktet for den ledetriske titreringsmetoden, bør du plotte kurven for den ledende titrering på vanlig måte. Beregn sluttpunktet ved å plotte to rette linjer ved hjelp av den vanlige grafiske metoden.