Floridas lover om overvåkning på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I en studie fra 2005 oppdaget American Management Association at 16 prosent av arbeidsgiverne overvåket sitt personale med videokameraer. I mange tilfeller vet ansatte at de blir filmet, med forståelse for at kameraene bidrar til å avskrekke eller fange tyver. Imidlertid eksisterer lov om overvåking for å beskytte medarbeidernes personvern fra skruppelløs film eller opptak. Florida lover bygger på nasjonale forskrifter som regulerer arbeidsplass overvåking.

Juridisk overvåking

I henhold til Florida lov kan lovhåndhevelse personell gjennomføre overvåking som er nødvendig for rettshåndhevelse. Noen ganger kan linjen mellom lovlig og ulovlig overvåkning være uklar, men. I stedet for å forsøke å rettferdiggjøre formålet med overvåkingen på arbeidsplassen i en juridisk kamp, ​​bør Florida-arbeidsgivere legge ut skilt som varsler ansatte om at de kan bli filmet eller innspilt. I henhold til statlig lov er overvåking lovlig på områder som ikke anses som private, og hvor tegn er lagt opp eller kameraer er åpenbare.

Kikking

Arbeidsgivere kan ikke ta opp videoer, bilder eller lydopptak av ansatte med det formål å underholde under Florida lov. De kan ikke kringkaste slike opptak eller bilder, noe som betyr at de legges ut på Internett, sender dem på e-post eller på annen måte sender dem til andre personer med det formål å underholde. På samme måte kan arbeidsgivere ikke dele opptak eller bilder med det formål å skamme eller skade skikket.

Kunde- og klientovervåking

Kunder i en offentlig innstilling som en butikk eller parkeringsplass bør forvente at de kan sees ved hjelp av videoovervåkningstiltak. Arbeidsgivere har ikke rett til å overvåke kunder eller klienter i omkledningsrom eller toaletter ved hjelp av video eller andre overvåkingsmetoder inne i rommet. En arbeidsgiver kunne observere kunden fra utenfor rommet, så lenge dette ikke inntrer kundens personvern. For eksempel, hvis døren sitter seks tommer fra gulvet, kunne arbeidsgiveren eller en medarbeider se kunden sette varer i en pose og fange butikkheisen før han forlater.

Nasjonale politikker

Fire retningslinjer gjelder i alle land, og i juridiske tilfeller hjelper disse retningslinjene til å avgjøre om en arbeidsgiver har rett til å bruke overvåking. For det første har ansatte rett til å ha rimelige forventninger til personvern i visse sammenhenger, for eksempel når de skifter inn i garderober, bruker toalettet eller holder fagforeningsmøter. For det andre må overvåking bare skje for et bestemt arbeidsrelatert formål. For det tredje bør arbeidsgivere ikke diskriminere ansatte ved å kartlegge bare en bestemt demografisk. For det fjerde bør arbeidsgivere varsle ansatte om at de kan bruke overvåkingsforanstaltninger.

Straff

De fleste overvåkingsbransjer er misdemeanors i første grad, straffbar med en fengselsperiode på ett år eller mindre, eller en $ 1000 bøter. I noen tilfeller er handlingen regnet som en forbrytelse i tredje grad, straffbar med en bot på $ 5000 eller en lengre fengselsstraff, opptil 10 år for vanlige lovovertredere.