Hvordan forbedre ledelsesevner

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å være en leder er en stor jobb. For å være en effektiv leder, vil du kontinuerlig skarpere og forbedre dine ledelsesevner. Hvis du ikke er på toppen av ting som en leder, kan du begynne å miste forretningsmuligheter på grunn av dårlig arbeidsproduktivitet, mangel på organisasjon og stiftet vekst. Den gode nyheten er at det er mange ting du kan gjøre for å forbedre dine ferdigheter som leder.

Elementer du trenger

  • undersøkelse

  • Administrasjonsbok

Definer din rolle som en leder. En leder er et paraplybegrep for en rekke forskjellige oppgaver, og derfor er ingen to lederroller de samme. Sett deg ned med sjefen din eller kollegaene og oppgi de spesifikke oppgaver du er ansvarlig for. Deretter prioriterer arbeidsoppgavene i rekkefølge fra mest til minst viktige. Å gjøre dette skal hjelpe deg å være mer organisert og fokusert med tiden din. Planlegg å bruke mesteparten av tiden på den viktigste oppgaven, uten å ignorere de mindre. Definere din rolle bør også hjelpe deg med å eliminere aktiviteter du gjør som er unødvendige.

Delegere ansvar til andre ansatte. En dyktig leder vet hvordan han skal delegere. Hvis det er visse mindre kritiske, men tidkrevende oppgaver du er ansvarlig for, kan en annen ansatt med ekstra tid enkelt håndtere, gi ham oppgaven. Delegering vil ikke bare lette belastningen, men det vil gi de ansatte deg delegere til en følelse av ansvar og eierskap på arbeidsplassen.

Tillat andre å undersøke dine ferdigheter som leder. Selvrefleksjon kan være en vanskelig oppgave, og det kan være vanskelig for deg å se visse elementer i dine ledelsesevner som er åpenbare for andre. Lag en undersøkelse som gjør at dine ansatte, kolleger og sjefer kan rangere dine ferdigheter i de rolleområdene du definerte. Legg rom på undersøkelsen for kommentarer og forslag, og hold det anonymt. Vær opptatt når du vurderer undersøkelsen, og prøv å få så mye innsikt som mulig.

Les bøker om ledelse. Hold dine ferdigheter skarpe ved stadig å lære. Det finnes en hel del bøker om ledelsen tilgjengelig. "Developing Management Skills", av David A. Whetten, er et eksempel på en av disse bøkene.

Delta på et seminar som hjelper deg med å forfine dine ledelsesevner. Dra nytte av seminarer som tilbys av firmaet ditt selv om de er valgfrie. Dette vil hjelpe deg i ditt ferdighetsområde og gi et godt inntrykk på dine overordnede når du prøver å forbedre deg selv. Du vil kanskje finne flere seminarer på egen hånd, som de som tilbys av SkillPath (se Resources), et selskap som tilbyr en rekke ulike typer forretningskonferanser og seminarer.