Hva er de viktigste trinnene for prosjektledelse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et prosjekt er en definert arbeidsinnsats med start- og sluttdato. De sentrale prosjektledelsesprosessene gir et rammeverk for en prosjektleder for å kunne fullføre et prosjekt i tide og innenfor budsjett, samtidig som de oppfyller eller overgår interessentforventninger.

Planlegger

Utvikle prosjektplanen. Definer omfanget, kravene til forventede resultater, menneskelige ressurser og materialer. Utvikle tids- og kostnadsestimater, og identifiser risiko- og kvalitetsmål. Lag teambygging, kommunikasjon, endring og risikostyringsplaner.

organisering

Velg, kjøp eller kontrakt ressurser identifisert i prosjektplanen, inkludert menneskelige og materielle ressurser, eksterne leverandører og entreprenører med spesifikk kompetanse.

implementering

Gjennomfør aktiviteter for å produsere forventede resultater. Test for å sikre resultatene oppfyller interessentens forventninger. Bruk kvalitetskontroll for å identifisere avvik og risikostyring for å identifisere ny risiko.

kontrollere

Spor, overvåk og kontroller fremdrift ved hjelp av verktøy og teknikker for prosjektstyring. Sammenlign projiserte versus faktiske resultater. Oppdater prosjektplan. Gjenta trinn 3.

Lukke ut

Lukk alle kontrakter og fullfør administrative aktiviteter og dokumenter. Gjennomfør en leksjon med lært økt med prosjektgruppen. Del resultater med prosjektgruppen og interessent.