Hvordan finne Bedrifts sponsorer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den mest effektive måten å tiltrekke seg sponsorer til arrangementet eller organisasjonen er å begynne å snakke om potensiell sponsor, ikke ditt løp, turnering, lag, liga, stadion eller veldedighet. Bedriftssponsorer har begrensede penger til årsaksrelatert markedsføring, så vis dem hvordan de jobber sammen med deg, vil hjelpe dem med å nå sitt mål om å "gjøre det bra mens du gjør det bra."

Pek målgruppen din

Det første trinnet i å finne bedriftssponsorer er å bestemme hvilke bedrifter som vil ha størst nytte av å være involvert med deg. Dette krever at du bestemmer hvem som skal delta på arrangementet ditt, bli med i din forening eller på annen måte være involvert i aktivitetene du trenger sponset. For eksempel kan kvinnens brystkreft løp være en veldig verdig hendelse, genererer mye publisitet og oppmøte. Imidlertid vil et selskap som selger produkter til menn ikke dra nytte av så mye fra sponsing som et selskap som selger til kvinner. Få så mye informasjon om publikum som mulig, inkludert informasjon om alder, kjønn, inntektsnivå, geografisk plassering og om de har barn.

Finn de riktige målgodene

Finn selskaper som selger til publikum. Hvis du vil ha for det meste foreldre som deltar på arrangementet ditt, kan du se på lokale foreldrepublikasjoner og nettsteder for å se hvilke selskaper som annonserer med dem. Hvis målet ditt er kvinner, skriv en liste over selskaper som markedsfører kvinner. I tillegg til bruk av demografi, bruk livsstilsattributter. For eksempel, hvis du leter etter sponsorer for en kvinners 10k run, nærmer du selskaper som selger til aktive kvinner, for eksempel treningssentre eller produsenter av sports- eller treningsklær. Hvis publikum er ung, velstående singler, oppsøk selskaper som selger tekniske produkter eller nærmer seg en lokal oppskalere restaurant som passer til denne mengden. Ikke vær sjenert om å nærme bedrifter som har sponset hendelser som ligner på deg selv, selv om disse andre hendelsene er konkurransen din.

Sett dine gebyrer

Når du har kjennskap til fordelene du kan tilby sponsorer, opprett en gebyrstruktur som gjør det mulig for bedrifter å kjøpe dine muligheter i pakker eller a la carte. For eksempel vil en platinivåsponsor få alle fordelene dine, for eksempel plassering av pre-event-logoer på brosjyrer og nettstedet ditt, annonser i programmet ditt, skilting på stedet, gratis billetter og anerkjennelse etter begivenhet. Gull- og sølvnivåsponsorer vil få færre fordeler, for eksempel mindre programannonser eller tegn på hendelser. Tilordne en kostnad for hver mulighet, diskontering av den totale kostnaden for pakkesponsorer. For eksempel, hvis noen kjøpte hvert av tilbudene til full pris og prisen var $ 10.000, tilbyr et platinesponsor for $ 7,500 eller så for å vise sponsorer de sparer penger ved å bli mer involvert. Bruk konkurrentene dine til å angi prisene. Dine konkurrenter vil inkludere andre utskrifts-, kringkasting-, websider-, event- eller mediemarkedsføringsalternativer bedrifter kan bruke for å nå publikum.

Forbered ditt forslag

Lag ditt forslag, inkludert en introduksjonsdel som kort beskriver hendelsen og målgruppen. Fortell potensielle sponsorer hvordan du vil markedsføre hendelsen, og hvilken type og mengde mediedeknings sponsorer vil motta. Beskriv ikke-media eksponeringen som sponsorer vil få, for eksempel navn eller logo på T-skjorter, tegn på arrangementet, tilgang til adresseliste, gratis billetter til arrangementet eller muligheten til å inkludere produktet i godbags. Snakk med bedriftseiere du vet for å lære hva de ser etter i sponsorene de kjøper. Oppgi tilbudene dine ved hjelp av punktposter for å vise at sponsorer vil motta en rekke verdifulle fordeler. Fullfør forslaget ditt med sponsorens gebyr eller avgiftsgebyr, som kan inkludere et kontantbidrag, in-kind produktdonasjoner, signering i butikken for arrangementet ditt, markedsføring på selskapets nettside eller bruk av frivillige medarbeiderne på arrangementet. Avslutt med en sterk appell om ditt oppdrag og hvordan sponsorer mottar ikke bare verdifull markedsføring, men også en sjanse til å forbedre deres merkevarebilde med sine målkunder.

Kontakt potensielle sponsorer

Nå ut til sponsorer med et trykt forslag ledsaget av et følgebrev. Ring bedriftens resepsjonist eller besøk nettsiden for å avgjøre hvem som har ansvaret for markedsføring. Omslaget ditt skal være kort og fokusere på at du har et arrangement som vil tiltrekke selskapets kunder. Hvis mulig, gi antall forventede deltakere. Tør den potensielle sponsoren inn i å ha lyst til å lese mer - ikke diskutere detaljer om arrangementet eller eventuelle kostnader i omslaget. Følg opp med en telefonsamtale eller ordne et personlig intervju for å lage en presentasjon.