Arizona Journeyman Elektrikerens lisenskvalifikasjoner

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I Arizona er en profesjonell lisens nødvendig for å jobbe uavhengig som en elektrikerentreprenør. Bolig og kommersiell elektriker arbeid krever separat lisensiering, kjent som henholdsvis C-11 og L-11-lisensene. Selv om de er separate, har lisensene de samme kravene i Arizona State Law. The Arizona Registrar of Contractors overvåker lisensen av boliger og kommersielle elektrikere, etablering og håndheving av kvalifikasjonskrav.

Erfaring

C-11 og L-11 elektriker journeyman lisenser i Arizona krever fagfolk å ha fire års erfaring i feltet. Reisepersonell kan telle sin erfaring på sitt nåværende nivå, i tillegg til hvilken tid de brukte som veiledere fra andre elektrikere. Lærlingstidens arbeidstid kvalifiserer ikke som opplevelsesår. Elektrikere må ha mulighet til å verifisere sin arbeidserfaring gjennom hjemmet eller bedriftseiere som brukte sine tjenester eller med arbeidsgivere som entreprenører eller fagforeninger som de tilhører.

utdanning

The Arizona Registrar of Contractors krever ikke at elektrikerne skal ha en bestemt utdanning for å motta enten et L-11 eller et C-11-lisens. For å nå journanivået som er nødvendig for at deres erfaring skal kvalifisere for lisensiering, trenger elektrikere typisk en form for formell opplæring. Kombinere klasseromstudie med opplæring på arbeidsplassen er lærlingstilbud et mulig alternativ for trening. Fra desember 2010 er det to godkjente lærlinger for elektriske entreprenører: en gjennom Arizona Builders Alliance og en gjennom Independent Electrical Contractors of Southern Arizona. Elektrisk trening er også tilgjengelig fra private yrkes- og tekniske skoler og offentlige fellesskoler. Programmene varierer i lengde og kan kulminere i et sertifikat, diplom eller en tilknyttet eller bachelorgrad.

Undersøkelse

The Arizona Registrar of Contractors krever at elektrikerne skal passere to undersøkelser før de mottar en lisens. Den første eksamenen, forretningsforvaltningen testen måler en journeymans kunnskap om føderale og Arizona lover som styrer byggingen. Testen vurderer også evnen til å håndtere byggearbeidere og det økonomiske aspektet ved å jobbe som entreprenør. For den andre seksjonen kalles handelsprøven, svarer reisemenn på flere valgspørsmål relatert til elektriske ledninger og andre aspekter ved kommersiell eller boligbygging. Elektrikere kan ta eksamenene ved Prometric Testing Centers i enten Phoenix, Tempe, Flagstaff, Tucson, Goodyear eller Casa Grande.

applikasjon

Kvalifiserte elektrikere kan kontakte Arizona Registrar of Contractors for å be om en søknadspakke, som inkluderer registreringsskjemaene for de nødvendige undersøkelsene. Pakken er også tilgjengelig online. Skjemaet ber om reisemannens kontaktinformasjon, for eksempel adresser og telefonnumre. Ved innsending av skjemaet må elektrikere betale gebyr for hver prøve. Fra og med 2010 var den totale kostnaden 120 dollar. Elektrikere kan sende skjemaet online, via telefon eller faks hvis de velger å betale med kredittkort. De som betaler med postanvisning, sertifisert eller kassererens sjekk må gjøre det ved post.