Slik bruker du Microsoft Excel til å beregne sesongindekser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En sesongbasert indeks indikerer hvordan et periodisk beløp - typisk en måned - sammenligner med gjennomsnittet av alle perioder i en lengre periode, for eksempel et år. Fordi sesongindeksene måler prisfluktuasjoner, blir de vanligvis brukt i salgsforespørsler, men sesongindekser kan brukes til å analysere enhver aktivitet som er påvirket av sesongen eller spesifikk tid på året. Microsoft Excel er et utmerket verktøy for å beregne sesongindekser.

Åpne Excel-arbeidsboken

Åpne Excel-arbeidsboken som inneholder dataene dine. Dine data skal ordnes i tilstøtende kolonner eller rader for å forenkle funksjonene og deres beregninger.

Totals og gjennomsnitt

Skriv inn funksjonen i cellen under den siste oppføringen av perioden = SUM (…), erstatter ellipser med cellehenvisninger av cellene du vil summe opp for hele perioden. Under total, skriv inn en = GJENNOMSNITT (…) funksjon, ved hjelp av de samme cellehenvisninger, for å beregne gjennomsnittlig periodebeløp. I eksemplet som vises, er de to oppføringene = SUM (B2: B13) og = Gjennomsnitt (B2: B13).

Beregn indeksene

Sesongindeksen for hver verdi beregnes ved å dividere perioden med gjennomsnittet av alle perioder. Dette skaper et forhold mellom perioden og gjennomsnittet som reflekterer hvor mye en periode er høyere eller lavere enn gjennomsnittet.

Formelen for beregning av indeksen er

= Periodebeløp / Gjennomsnittlig beløp eller for eksempel = B2 / $ B $ 15.

Indeksbeløpet representerer en desimalfraksjon som angir forholdet mellom en periode som er gjennomsnittlig for alle perioder. For eksempel er indeksen for januar 0,76. Dette betyr at januar er omtrent 76 prosent av gjennomsnittet. August har en indeks på 1,83, noe som indikerer at det er omtrent 183 prosent av gjennomsnittet.