Fordeler og ulemper ved en karriere i sosialt arbeid

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sosialarbeidere er motivert av et ønske om å hjelpe andre, og de fleste av dem får en sjanse til å gjøre det hver dag. De kan jobbe med mennesker utfordret med fysiske, følelsesmessige eller økonomiske problemer på sykehus, rehabilitering eller samfunnsinnstillinger. Mens en karriere i sosialt arbeid kan være veldig tilfredsstillende, kan krevende papirarbeid kombinert med de tragiske situasjonene der sosialt arbeid er nedsenket, lett føre til utbrenthet.

Arbeidets art

Sosialarbeidere kan være involvert i rådgivning knyttet til sysselsetting, psykisk helse eller fysisk funksjonshemning. Selv om de vanligvis spesialiserer seg på et bestemt område, må de til slutt henvise klienten til mange ressurser. For eksempel trenger en hjemløs tenåring med ulovlige stoffer mer enn å bidra til å skrive et CV. Uten mat, ly og transport, kan tenåringen ikke lykkes. Generelt forsøker sosialarbeider å hjelpe klienten til å identifisere hindringene for selvforsyning og utvikle en plan for å overvinne disse hindringene.

frustrasjoner

Ikke bare ønsker sosialarbeider at klienten skal lykkes, krever arbeidsgiver ofte at visse mål skal oppfylles. Likevel har han eller hun liten innflytelse på kundens valg, tilgjengeligheten eller overkommeligheten til ly og antall jobber i samfunnet. Også ungdommen må slutte å bruke narkotika før de kan få lønnsomt arbeid, og det kan være en komplisert prosess. Hvis klienten blir arrestert, er sosialarbeiderne ikke bare trist, men også ansvarlig for ikke å hjelpe ungdommen til å få jobb.

Utdanning kontra lønn

Mange stillinger krever at sosialarbeidere har en lisens. Dette krever vanligvis en mastergrad og bestått en eksamen. Ifølge nettsiden Faktisk er lønn for sosialarbeidere 15 prosent lavere enn gjennomsnittlig lønn for alle stillinger i hele landet, fra 2010. Lønn varierer i stor grad avhengig av utdanningsnivå, beliggenhet og arbeidssted. Gjennomsnittlig lønn for en lisensiert sosialarbeider er $ 48 000, av en kundestøttearbeider $ 18 000 og av en klinisk sosialarbeider $ 68 000, fra og med 2010.

Jobbmuligheter

I henhold til HMS-håndboken i 2010, varierer jobbmuligheter for sosialarbeidere, avhengig av spesialitet. Arbeidsperspektiver forventes generelt å være gunstige, spesielt for de som arbeider med aldrende befolkninger på landsbygda. På folkesundhetsområdet er arbeidsveksten projisert til 22 prosent; mye høyere enn gjennomsnittet. Etterspørselen etter rusmiddelrådgivere vil også vokse sterkt, med om lag 20 prosent. Barn, familie og skole sosialarbeidere kan forvente færre åpninger da disse stillingene er avhengige av offentlige finansieringsbeslutninger. Stillinger i byer for ansatte uten mastergrader vil være intense, men for de med spesialiteter i rusmisbruk og gerontologi er sjansene for å skaffe seg arbeid gode.

betraktninger

De som vurderer en karriere i sosialt arbeid, bør være oppmerksomme på at de kan få høyere lønn på et annet felt med en mastergrad. Likevel går de fleste sosialarbeidere ikke inn i denne karrieren for strengt monetære belønninger. Når en kundes liv vender seg og de blir et positivt, bidragende medlem av samfunnet, kan det overvinne eventuelle frustrasjoner som er forbundet med å jobbe med urolige mennesker.

2016 Lønnsopplysninger for sosialarbeidere

Sosialarbeidere oppnådde en median årslønn på $ 47.460 i 2016, ifølge US Bureau of Labor Statistics. På den lave enden tjente sosialarbeidere en 25 prosentpoengslønn på 36,790 dollar, noe som betyr at 75 prosent tjente mer enn dette beløpet. Den 75. percentile lønnen er $ 60.790, noe som betyr at 25 prosent tjener mer. I 2016 var 682 000 personer ansatt i USA som sosialarbeidere.

Anbefalt