Definisjon av forbrukerens holdning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forbrukerne er personer med liker og misliker. Når overvekt av mennesker i en bestemt gruppe føler seg en eller annen måte om et produkt, en tjeneste, en enhet, en person, et sted eller en ting, sies det å være en generalisert forbrukerstilling som kan påvirke markedsføringen av den personen, produktet eller enheten i positive eller negative måter. Markedsførere streber etter å påvirke forbruker holdninger, og forståelse av den rådende holdningen er det første skrittet for å endre det hvis det er nødvendig.

Forbruker Holdningsforskning

En av hovedgrunnene til å gjennomføre markedsundersøkelser er å forstå forbrukernes holdninger. Holdninger påvirker atferd. I markedsføring er ønsket oppførsel å kjøpe et produkt eller en tjeneste. Markedsførere trenger å vite hvilke holdningsbarrierer som finnes i innkjøp, slik at de kan strategisere hvordan man kan motvirke disse hindringene gjennom markedsføringsaktiviteter.

Store selskaper vil gjennomføre markedsundersøkelser som undersøker meninger fra hundrevis eller tusen mennesker. Målet er å undersøke en prøveformat som er stor nok til at resultatene blir vurdert som "signifikante." De stiller spørsmål for å studere deltakere som forsøker på alle måter å forstå alle holdnings nyanser av studiefaget. Funn fra forskning brukes som grunnlag for markedsførings- og annonseringsstrategier. Store markedsførere vil benchmark holdninger og gjøre suksessive studier over en årrekke for å avgjøre om markedsføringsarbeid har arbeidet for å forandre forbrukernes holdninger.

Negative lærte holdninger

Folk utvikler holdninger nesten fra fødselen. Noen holdninger er lært, sannsynligvis fra foreldrene. Virkningen av en respektert person kan være en kraftig og langvarig holdningsinflytende. En markedsfører av et nytt vaskemiddel kan ha problemer med å overtale en gruppe mennesker som har troen på at det bare er vaskemiddelmerket Mamma som er best. Fra markedsførers perspektiv er disse lærte holdninger negative fordi de kan påvirke mottakelighet til produktet. Til tross for markedsførernes beste innsats, kan det være lite som kan gjøres for å frata en slik tro hvis den er sterkt innblandet.

Lærte holdninger kan være dypsete, følelsesmessig ladede følelser som dikterer atferd som selv kan forvirre den personen som utviser disse holdninger. Når markedsførere møter forbrukerne med lært negative holdninger, skriver de vanligvis de gruppene som ikke verdt tiden og innsatsen for å målrette seg for markedsføringsformål.

Positive lærte holdninger

Forbrukere som har positive lærte holdninger er en automatisk forbrukerfranchise for markedsførere. De pleier å vise lojalitet og kjøpe ofte, samt forsvare produktet eller tjenesten til andre som kan kritisere det. De tar kritikk som en negativ refleksjon av individet fra hvem de lærte holdningen. Jo høyere hensyn de har den opprinnelige opinionholderen, desto mer sannsynlig er de å holde fast på deres holdning til et produkt eller en tjeneste.

Negative Experience Attitudes

De fleste forbrukerholdninger holdes ut av erfaring med produkter og tjenester. En person som har en dårlig opplevelse med en type bil, kan aldri overtales til å kjøpe den typen bil igjen, uansett hvor attraktiv pris tilbudet er. Forbrukerne kan generalisere en negativ holdning til hele kategorier av varer og tjenester eller til og med grupper og lokalsamfunn. Folk som spiser økologisk mat kan ha negative holdninger til ikke-økologiske matvarer. På samme måte kan noen som ble syk fra å spise for mye iskrem som barn, ha den holdningen at alt meieri er dårlig. Negative erfaringer påvirker forbruker holdninger negativt.

Positive erfarings holdninger

Positive erfaringer jobber til fordel for markedsførere. Å få 20 år ut av en bilbil sannsynligvis vil gjøre neste bil kjøpt av samme merke. Positiv erfaring er lik gunstig oppførsel. Markedsførere arbeider for å gjøre erfaringsstillinger så positive som mulig.