Kvalifikasjoner for en assisterende leder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En assistentleder er en lavere mellomstyringsrolle og rapporterer direkte til daglig leder. Hun assisterer i å evaluere arbeidets ytelse, må ha en generell forståelse av miljøets arbeidsmengde, og må presentere grunnleggende lederegenskaper som «leder på plikt» under daglig lederens fravær. Assisterende lederrollen kan være en god introduksjonsstilling for praktisk opplæring om resultatstyring og en viktig overgangsrolle for å forberede staben på lederstillinger med større kompleksitet.

Når en assistentleder er nødvendig

Noen ganger er det flere assisterende ledere som er ansvarlige for bestemte områder i miljøet (arbeider under en daglig leder), og andre ganger er det ingen assistentlederroller, avhengig av arbeidsplassens kompleksitet. Assistent ledere florerer i nøkkelferdige bedrifter og detaljhandel når lederen ikke kan være til stede hele tiden. Et videregående diplom er et minimumsopplæringsbehov, men i de fleste tilfeller er det behov for en postnærlig utdanning i menneskelige ressurser, markedsføring eller virksomhet, spesielt hvis det mangler nødvendig erfaring.

Overordnet erfaring og overgang

For å bli en assisterende leder krever det vanligvis litt tilsyns erfaring med å overvåke personale og arbeidsprosesser først. Ofte er assisterende ledere identifisert fra talentpuljen av eksisterende ansatte på lavere nivå tilsynsroller som en ledende kasserer eller blymottaker. Denne typen intern markedsføring er vanlig, men det kan være utfordrende for uforberedt. En nylig promotert assisterende leder bør være oppmerksom på at overgang fra en peerposisjon til ledelsen krever en endring i kommunikasjonsstil og rapport med ansatte.

Overgangen av ansvarlighet er også viktig. I sin gamle rolle kan assisterende leder ha blitt evaluert og belønnet ut fra sitt eget personlige bidrag. Nå som assistentleder blir hun evaluert mindre på det hun personlig bidrar til (selv om det fortsatt vil være en faktor) og mer på utførelsen av laget rundt henne. Dette alene bør prioritere sitt arbeid mot effektiv kommunikasjon, personalutdanning, utvikling og vekst.

Operasjonelle ansvar

Vanligvis vil assisterende leder ha en del av arbeidsplassen og staben som sin egen direkte ansvarlighet. Det kan være kontanter, lønn, reparasjoner og vedlikehold eller en bestemt del av butikken hvis den er i et detaljhandelsmiljø. Etter at han har bygget opp en periode og kompetanse som overvåker et område, vil han sannsynligvis rotere til andre områder av virksomheten for å få erfaring og kunnskap. Å gjøre det, vil forberede ham på neste nivå: daglig leder.

Leder på vakt

I generaldirektørens fravær forventes assisterende leder å gå inn i GM-rollen på mellomliggende basis, og gir ledelse og ansvar overfor miljøet som helhet. Ofte, selv om daglig leder er tilstede, blir tilsynet med standard daglige virksomhetsbehov på arbeidsplassen vanligvis delt mellom ledergruppen med "manager on duty" -rollen (MOD). Å være MOD betyr å kunne reagere på kundens og medarbeiderens krav og opprettholde arbeidsflyten og driftsstandardene i løpet av dagen.

Ytelsesvurdering

Erfaring skriftlig og gjennomføring av prestasjonsvurderinger med ansatte er verdifull, men i de fleste miljøer vil ansvarligheten i siste instans falle på daglig leder. Assisterende leder forventes vanligvis å bidra med kommentarer og observasjoner til en ansattes vurdering uten å gjennomføre vurderingen direkte.

Vær imidlertid oppmerksom på at en assisterende leder også forventes å lære og utvikle prestasjonsevalueringsferdigheter. Rollen er bred nok til å tillate både en ny assistentleder å begynne å lære evalueringsprosessen, og for en mer erfaren assistentleder å evaluere og skrive stabsevalueringer og til og med levere dem til sine egne direkte rapporter.

Anbefalt