Sortiment planlegging i detaljhandel

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det ultimate målet med detaljhandel er å skape et kunde-sentrert miljø som gjør det enkelt for kunder å finne varene de ønsker. Sortimentplanlegging er et av verktøyene som brukes til å få det til å skje. Sortimentplanlegging adresserer det grunnleggende elementet i hvilke elementer som er tilgjengelige for salg. Effektiv sortimentplanlegging sørger for at riktig blanding og utvalg av detaljhandel varer er på lager for kunder i alle kanaler og kategorier.

Etterspørselsprognose

Viktige resultatindikatorer i detaljhandel inkluderer salgsrapporter som registrerer kundenes detaljhandelskjøp. Dette hjelper forhandlere unngår overstocking visse elementer. Salgspersonalet er også en viktig kilde til informasjon om markedets etterspørsel. Her lærer forhandlere om krav til kundeopphold som ikke registreres i salgsrapporter fordi de forespurte varene ikke er båret av forhandleren eller ikke er aksjer. I tillegg progniseres også etterspørselsutviklingstendenser i bransjestatistikkrapporter.

Bedriftsmål

Forhandlere trenger å forene etterspørselsprognoser med forretningsmessige mål fordi sortimentets planlegging skal stemme overens med bedriftens mål. Mens en forhandler bør ha som mål å lagre et utvalg av lager basert på kundens krav, bør produkttilbud fortsette å integrere selskapets samlede merke og bilde for å unngå å miste merkevarelojalitet.

Flere butikksteder

Markedsdemografi kan påvirke utvalgsplanleggingsutgangene. For eksempel kan divergerende kundepreferanser oppstå blant butikker med de samme grunnleggende egenskaper, men på forskjellige steder. Sortimentplanlegging vurderer de unike behovene til hver detaljhandel sted for å sikre den rette blandingen av produkter basert på hvert steds spesifikke situasjon.

Assortment Planning Software

"Sortimentplanleggingsteknologi kan sile gjennom flere alternativer for å generere planer basert på produkthierarki eller produktattributt, for eksempel tema, samling, gulvoppsettplaner eller kampanjer," sier Wayne Usie i planleggingsprogramvare for integrerte løsninger for forhandlere.

Automatisering er viktig for en forhandler med en betydelig beholdning på grunn av detaljanalysen som er involvert for å sikre effektiv sortimentplanlegging. Programvare for sortimentplanlegging kan tilby detaljhandel analyse og etterspørsel prognoser som hjelper forhandlere få viktige kundeinnsikt. Automatiserte systemer gir forhandlere mulighet til å analysere salgsmønstre raskt og få plan anbefalinger basert på detaljert informasjonsanalyse som en integrert del av detaljhandelsplanleggingsprosessen.

Anbefalt