Slik starter du en Vinyl Record Business

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mens dagene med vinylopptak som det dominerende formatet for musikk er langt borte, foretrekker noen mennesker mye lyd og estetikk av vinylposter. CDer og MP3-filer kan ikke erstatte de varme tonene av vinylopptak eller den store teksten som følger med dem. Videre imøtekommer mange vinylopptaksforetak til nisjemusikkmarkeder som punk, hip-hop og vintage jazz. Uansett hvilken smak du har, krever det samme prosess.

Finn en distributør. For å selge vinylopptak, må du koble til en distributør. Hvis du velger å gjøre din vinylopptaksvirksomhet til en nisjevirksomhet som serverer en bestemt sjangre av musikk, er det sannsynligvis noen få etiketter du allerede vet om. Kontakt dem om engrospriser og distribusjon. Hvis du er på utkikk etter en mer generell beholdning, se på prisene på rekord grossister på nettet.

Bygg opp lageret ditt. Tenk nøye på hvem kundene dine er og hva de vil kjøpe. Prøv å komme deg utenfor deg selv og se hva folk ønsker å kjøpe. Gå til live musikk hendelser og snakk med folk om hva de lytter til. Å utvikle et øre for det som blir varmt seks måneder fra nå er vanskelig, men det begynner med å lytte til din potensielle kundebase. Kjøpsrekorder anbefales til deg, men har også et godt utvalg av klassikere du vet vil selge.

Sett opp en bankkonto og online betalingstjeneste. Å sette opp en bankkonto for virksomheten din gjør det lettere når skattetid kommer. Videre i den digitale tidsalderen vil du ha et nettsted og gjøre noen som selger på nettet. Sett opp en online betalingskonto og koble den til din vinyl-plateselskaps bankkonto.

Begynn å selge på live-arrangementer. Mange plateselskaper starter som bare en fyr med en boks full av blandede nye og brukte poster. Dette er en fin måte å dyppe tåen i vannet, se hva markedet er, og få ordet ut om virksomheten din. Snakk med lokale musikk klubber og barer om å sette opp inventar på en av deres arrangementer.

Lag et nettsted der du kan annonsere og selge varene dine. Du kan også ha en musikkblogg på nettstedet ditt for å generere trafikk og interesse for dine varer.

Finn et butikkfront. En fysisk butikkfront skal spise mye kapital. Men med pengene du lager på nettet og ved live-arrangementer, kan du tilbringe et fint neseegg til din faste butikk. Se etter et sted som får mye fottrafikk. Begynn med små firkantede opptak, fordi leieprisene er høye.

Møt butikken din. Se etter billige eller gratis butikkarmaturer, for eksempel glassvesker, plexiglassrammer for sjeldne eller interessante poster, og plater.

Advarsel

Pass på at du har fått alle relevante statlige og lokale lisenser for detaljhandel. Du må belaste omsetningsskatt på alle salgene som er gjort i stater hvor din vinylopptaksvirksomhet har en fysisk tilstedeværelse.