Liste over topp fem plastindustri selskaper i India

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Siden starten i 1957 har plastproduksjonen blitt en av Indias raskest voksende industrisektorer. Ifølge Indian Indian Equity Foundation, et indisk regjeringsorgan, sysselsetter næringen rundt 4 millioner mennesker i over 30.000 produksjonsenheter, hvorav 85 prosent til 90 prosent er små og mellomstore bedrifter. Indias største plastprodusenter er divisjoner av større energi eller andre industrielle konglomerater.

Reliance Industries Limited

Reliance Industries Limited har hovedkontor i Mumbai, i den indiske staten Maharashtra, og er et holdingselskap for bedrifter som opererer innen hele verdikjeden olje-, gass- og petrokjemikalier: olje- og gassutforskning, petroleum raffinering og markedsføring, petrokjemikalier, tekstiler og butikker. Det er også Indias største private sektor selskap i form av inntekter. Reliance er Indias ledende plastprodusent, det er verdens fremste produsent av polyesterfiber og garn, og verdens femte største produsent av polypropylen og paraxylen.

Indian Oil Corporation Limited

Med hovedkvarter i den indiske hovedstaden New Delhi, statsstyrt Indian Oil Corporation, også kalt IndianOil, er landets største offentlig sektor selskap. Ifølge selskapets eierandel i juni 2014 har den indiske staten 68,57 prosent av egenkapitalen, med resten av statlige myndigheter, indiske finansinstitusjoner, utenlandske investorer og ikke-hjemmehørende indianere. Det er et integrert olje-, gass- og petrokjemisk selskap som produserer hovedsakelig polyetylen med høy tetthet og lineær polyetylenplast med lav densitet.

Finolex Industries Limited

Finolex Industries Limited er Indias fremste produsent av stive polyvinylkloridrør og beslag, og landets nest største produsent av PVC-harpikser. Hovedkontoret ligger i Pune, i delstaten Maharashtra, og er en del av Finolex-konsernet som er verdens største produsent av isolerte PVC-kabler til bilindustrien. Gruppen produserer også optiske fiberkabler og stenger.

Gas Authority of India Limited

Kalt av dets initialer GAIL og har hovedkontor i New Delhi, er dette firmaets største gassbehandlings- og distribusjonsfirma i India. Fra og med juni 2014 holdt den indiske sentralbanken 56,10 prosent av GAILs egenkapital. Indiske statlige myndigheter, finansinstitusjoner, indiske borgere og utenlandske institusjonelle investorer holder resten. GAILs petrokjemiske divisjon produserer høy tetthetspolyetylen, lineær polyetylen med lav densitet og polypropylen.

Plastiblends India Limited

Plastiblends har hovedkontor i Mumbai, i delstaten Maharashtra, og har banebrytende masterbatch produksjon for den indiske plastindustrien. Masterbatches er stabilisatorer, fargestoffer og andre tilsetningsstoffer som elektrostatiske hemmere som brukes til å behandle rå polymerer i ferdig plast. Plastiblends produserer også forbindelser for å hindre fibrillering av plast, slik som vevde plastprodukter, under strekking. Det tilhører Kolsite Group, en leder innen produksjon av plast ekstruderingsmaskiner.