Prinsipper for forretningsplanlegging

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En vellykket bedrift kan ikke bygges og drives spontant.Planlegging er viktig, og ikke bare en opprinnelig forretningsplan, men regelmessige, pågående evalueringer og oppdaterte strategier. Få gode planleggingsprinsipper på plass, og du vil skape en god plan som du kan bygge en velstående virksomhet på.

Planer må være kontinuerlig

Planleggingen slutter aldri. "Alle virksomheten endres hvert år, og ofte hvert halvår," sier Dan Debelak i sin bok "Suksessfulle forretningsmodeller." Du kan ikke lage en innledende plan og forventer at den forblir nøyaktig som konkurrenter, kunder, forretningsmetoder og det økonomiske miljøet endres. God forretningsplanlegging må skje regelmessig.

Planer må vurdere din konkurransefortrinn

Kjenn og innarbeide din konkurransefortrinn i forretningsplanleggingen. Bedrifter opererer ikke i en boble. Du kan ha en forretningsmodell som ser bra ut på papir, men mislykkes fortsatt i å kjøre den fordi konkurrentene dine har klart å være litt raskere, billigere, bedre eller mer innovative enn deg. Bli kjent med dine konkurrenter, og vurder fordelen du har eller kan opprette over dem. Inkluder den fordelen som en viktig komponent i planleggingen.

Planene må inneholde kort- og langsiktige mål

Kortsiktige mål og langsiktig visjon kombineres med en god plan. En ensidig plan gjør deg til å feile; Ikke gjør feilen ved å fokusere bare på nåværende problemer, dagens krise eller irriterende problemer når de oppdager. I stedet håndtere problemer som de oppstår, men ta med din langsiktige visjon med tilsvarende mål i planleggingen din også. En solid virksomhet må gjøre mer enn å overleve krisen i øyeblikket; det må stadig gjør fremgang.

Planene må være knyttet til bunnlinjen

Numbers matter. God forretningsplanlegging må legge til en bedre bunnlinje. Finn ut hvordan planene dine vil forbedre salget, øke effektiviteten og / eller redusere kostnadene. Hvis din plan kan utføre minst ett av disse målene, kan det være nyttig. Hvis du kan lage en plan som klarer å oppnå to av tre, kjør med den.

Planer må inneholde strategier

En plan uten reell strategi er ufullstendig. En plan forteller deg hva du vil gjøre; En strategi beskriver hvordan du gjør det. Uten virkelige handlingspunkter og målbare resultater, som en god strategi inneholder, fungerer en plan bare som et fint dokument for å passere rundt, men det vil ikke hjelpe virksomheten din til å trives.

Planer må påvirke kunden

Kunden bryr seg ikke om planen din, så planen din hadde bedre vare på kundene dine hvis du vil beholde dem. Ifølge Debelak, "Store kunder er trolig det viktigste elementet for en svært lønnsom virksomhet." Sørg for at planene dine er knyttet til reelle kundebehov og resulterer i økt kundetilfredshet.

Anbefalt