Er det en lov mot å be om et bilde med en jobbansøkning?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsgivere har rett til å stille deg mange forskjellige typer spørsmål under søknads- og intervjuprosessen. For eksempel kan de spørre deg hvilken erfaring du har eller hvorfor du forlot din tidligere jobb. Men i de fleste tilfeller krysser arbeidsgivere juridisk linje når de ber om å se bildet ditt sammen med søknaden din.

Generell veiledning

Generelt er det ulovlig å be en søker å inkludere et fotografi med en søknad om søknad. Flere lover hindrer arbeidsgivere i å gjøre dette. Disse inkluderer sivile rettighetsloven fra 1964 (tittel VII), aldersdiskriminering i sysselsettingsloven fra 1967 og lov om offentlig tjeneste reform av 1978. amerikanerne med funksjonshemmingsloven fra 1990 (tittel I og V) gjør også krav om et bilde ulovlig i de fleste saker.

rasjonale

Sivile rettighetsloven, ADEA, CSRA og ADA regelverk hindrer ulike former for diskriminering i ansettelse og ansettelse basert på faktorer som kjønn, alder, funksjonshemming, rase eller farge. Hvis en arbeidsgiver ber deg om et fotografi, kan arbeidsgiveren gjøre forutsetninger om disse faktorene basert på hva de ser. Gjeldende forskrifter forsøker å forhindre at arbeidsgiver bruker disse forutsetningene i ansettelses- og ansettelsesbeslutninger.

unntak

Selv om loven generelt ikke tillater arbeidsgivere å be om et fotografi, er det tillatt i noen tilfeller. For eksempel kan en casting agent be om et fotografi fra en skuespiller, eller et modelleringsorgan kan be om å se modellens portefølje. I disse tilfellene har fotografiene direkte relevans for søkerens jobb. Vanligvis betyr dette at unntakene til ikke-fotografisk standard forekommer i kunstnæringen. Selv i disse bransjene må arbeidsgivere anvende samme krav til alle brukere - de kan ikke be om et bilde fra noen og ikke fra andre.

Rapportering ulovlige forespørsler

I tilfelle en arbeidsgiver gjør en ulovlig forespørsel om et fotografi som en del av en jobbsøknad, kan du sende inn en klage til United States Equal Employment Opportunity Commission. EEOC foretrekker at du legger inn klagen din personlig hos ditt lokale EEOC-kontor, men du kan også i det minste starte prosessen via telefon eller post (se Ressurser). Det er ikke nødvendig å nøle med arkivering av frykt for at du er den eneste som opplever diskriminering - EEOC samlet 404 millioner dollar for diskrimineringsoffer i 2010 over en rekord på nesten 100.000 enkeltstående saker.