Slik implementerer du kontinuerlig prosessforbedring

Anonim

Slik implementerer du kontinuerlig prosessforbedring. Kontinuerlig prosessforbedring er en demokratisk tilnærming til bedring. I stedet for å innføre løsninger på de som bruker prosesser, bruker den deres støtte og kompetanse for å forbedre dem. Med opplæring og veiledning lærer ansatte å tenke på potensielle forbedringsområder, og hvis den aktuelle strukturen er der, gjør forbedringene til en realitet. Før du kan forbedre prosessene kontinuerlig, må du implementere dette systemet.

Organiser en styrekomité for å overvåke gjennomføringen. Hvis kontinuerlig prosessforbedring skal lykkes, må hele selskapet være involvert, men i begynnelsen er det nyttig å få komiteen til å sørge for at innsatsen blir tatt fra start til slutt. Når du har fullført den første implementeringen, kan komiteen oppløses eller omfordeles.

Identifiser forbedringsområder. Ved å analysere og definere bedriftens prosesser kan du finne de som trenger forbedring. Be alle medlemmene av organisasjonen å komme med forslag. Alle ansatte trenger å bli vant til å tenke på denne måten. Husk at du på dette stadiet ser etter prosesser som trenger forbedring, ikke nødvendigvis ideer om hvordan du kan forbedre dem.

Tenk på mulige løsninger for problemområdene du har identifisert. Når du kjenner til områdene som trenger forbedring, kan du starte brainstorming ideer om hvordan du kan forbedre dem.

Utvikle en detaljert løsning for et av problemområdene. Ta med et budsjett som beskriver hva prosessforbedringen krever, og start målmålinger for å avgjøre om du har møtt målene dine.

Gjennomfør planen din. Involver alle interessenter i gjennomføringsprosessen fra det høyeste ledelsen til de arbeidstakere som bruker prosessen på daglig basis. Du må gjøre det klart at kontinuerlig prosessforbedring er en prioritet.

Vurder din løsning. Bestem om du møtte dine forbedringsmål. Husk at du må forbedre hver prosess kontinuerlig og at du ikke kan oppnå fullkommenhet med en justering.

Gjenta med økende frekvens. Redusere styrekomiteens rolle hver gang. Avsluttede forbedringer peker deg ofte på nye områder som må tas opp.