Formålet med styret

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et styre, som vanligvis inneholder om lag 10 personer, har ansvaret for å føre tilsyn med den generelle retningen i en organisasjon. Styret, hvis det gjør jobben sin bra, fungerer som en slags vakthund over ledelsen av organisasjonen. Det representerer interessene til selskapets aksjonærer og beskytter firmaets omdømme.

Velg Executive

Et selskaps administrerende direktør driver forestillingen, men den utøvende må være ansvarlig for noen. Det er her styret kommer inn. Styret utpeker ikke bare konsernsjef, det stiller også lønn og vurderinger av prestasjoner. Styrene er ansvarlige for å motivere vellykkede ledere og vite når de skal eliminere mislykkede. De må også velge nye styremedlemmer etter behov.

Etablere mål

Styret fastsetter langsiktige mål for selskaper som styrer sin fremtidige retning. Disse retningslinjene etableres gjennom periodiske stemmer i styrets kvartals- eller årsmøter. Styret må da regelmessig vurdere om målene blir oppfylt.

Representant Aksjonærer

Styrets medlemmer er typisk store aksjonærer i selskapet, og det er deres jobb å representere både sine egne interesser og de andre aksjonærene. Selv om ledelsen ofte er aksjonærer, er det først og fremst betalte medarbeidere der for å sikre en rimelig avkastning på eierne. Styret må derfor forhindre ledelsen i å ta for mye lønn, ikke å overholde selskapets mål og mer.

Administrer økonomi

Spesielt i ideelle organisasjoner må et styre involvere seg i organisasjonens økonomi. Det betyr å godkjenne budsjetter, øke penger og investere trygt i organisasjonens midler for å sikre at økonomiske ressurser er tilgjengelige etter behov. Som Warren Buffett ofte har sagt, innebærer dette å ha fokus på risikostyring.

Beskytt bilde

Styret har også en markedsførings- og PR-funksjon. Det må sikre at organisasjonen holdes i høy grad av allmennheten. Det betyr at organisasjonen er involvert i veldedighetsarbeid, slik at kundene er glade og responderer på kriser med tydelig kommunikasjon til allmennheten.