Hvordan markere priser fra engros til detaljhandel

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er i hovedsak to tall for varebeholdningen i detaljhandelen: engrosprising og detaljhandelspriser. Begrepet engros angir transaksjonen mellom en distributør eller produsent og en forhandler der forhandleren kjøper produkter i bulk. Salgsprisen som betales av sluttbrukeren, er satt av forhandleren, men grossister tilbyr vanligvis "foreslått utsalgsprising." Generelt sett er utsalgsprisen satt til "keystone", som er dobbelt engrosprisen. Noen forhandlere bruker imidlertid en sett brutto fortjenestemargin for å fastslå sluttprisene.

Beregn elementets enhedspris. Engrosprising er for bulkkjøp, for å fastslå en passende utsalgspris må du først ta den totale engrosprisen og dele den med antall enheter mottatt i bulkbestillingen. Dette vil gi deg varenes engrospris per enhet.

Bestem din keystone pris. Multipliser prisen per enhet med 2 for å beregne enhetens detaljhandelsnøkkelpris. For eksempel vil en vare med en engrospris per enhet på 1,65 dollar bli priset til 3,30 dollar.

Faktor i brutto fortjenestemarginen. Som et alternativ til keystone-prising, kan du angi en ønsket brutto fortjenestemargin eller prosentandel for å beregne salgsprisen. Hvis oppgitt brutto fortjenestemargin er 40 prosent, vil du ta engrosprisen per enhet og multiplisere den med.40 eller 40 prosent. Deretter legger du til denne beregningen til engrosprisen pr. Enhet. For eksempel ville en enhet med en engroskostnad på $ 1,00 være detaljhandel for $ 1,40.

Tips

  • Endre fortjenestemarginen eller prosentandelen på kvartalsbasis. Dette tallet skal ankommes ved å ta hensyn til bedriftens månedlige utgifter, inkludert leie, verktøy, forsikring og varekostnad.

Anbefalt