Beregning av profittmargin

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Resultatmarginberegninger sammenligner forretningsinntekter med driftsresultat etter ulike utgifter. Ledere og investorer bruker beregninger av fortjenestemarginer for å sammenligne lønnsomheten og kostnadseffektiviteten til ulike bedrifter. Netto gevinstmargin og brutto fortjenestemargin er de to mest brukte resultatmarginberegningene.

Nettofortjenestemargin

Netto fortjenestemargin er beregnet ved å dele nettoresultatet med nettoomsetning. Nettoomsetning er totalt salg minus salgsfradrag som tillatelse til salgsavkastning. Netto resultat er netto salg minus driftskostnader. For eksempel, vurder et selskap som har et nettoomsalg på $ 5000 og et overskudd på $ 3000. Nettoresultatmarginen er 0,6 eller 60 prosent. Jo høyere forholdet er, jo mer fortjeneste et selskap gjør i forhold til salg.

Brutto fortjenestemargin

I motsetning til nettoresultatmarginen er brutto fortjenestemarginen lik bruttoavkastningen dividert med omsetningen. Inntekter er det totale beløpet en bedrift tjener fra forretningsaktiviteter. Brutto resultat er lik total salgsinntekter minus kostnaden for solgte varer. For eksempel har en virksomhet med $ 10.000 i inntekter og $ 5000 i brutto resultat en brutto fortjenestemargin på 0,5 eller 50%. Jo høyere forhold, jo mer profitt en bedrift holder i forhold til produkt og service kostnader.