Utmerket intervju svar

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Utmerkede svar på intervju spørsmål er spesifikke og peker på hvordan en arbeidssøker kan være en fordel for en arbeidsgiver. Søkernes intervju svar skal også kommunisere til en rekrutterer at de har karrieremål, og at de spesielt ønsker å jobbe for selskapet der de blir intervjuet.

Vær spesifikk

Intervjuere spør ofte et bredt spørsmål som krever at du forteller dem om deg selv. I slike tilfeller er det ikke på tide å fortelle dem hvor mange barn du har eller at du elsker hunder. Det beste svaret på et så bredt spørsmål er karrierefokusert og spesifikt. CareerBuilder.com-forfatteren Rachel Zupek anbefaler å svare på slike spørsmål ved å diskutere din siste arbeidserfaring og dine karrieremål. Men unngå å gjøre svaret ditt så bredt som spørsmålet. For eksempel skal folk som intervjuer for en salgsjobb ikke bare diskutere sine tidligere salgsstillinger. De bør være mer spesifikke og diskutere hvordan de møtte salgskvoter ved tidligere jobber eller fortelle intervjueren om salgspriser de har mottatt.

Kjenn selskapet

En intervjuer kan be deg om å skissere dine karrieremål innen en bestemt tidsramme. Hva intervjueren virkelig ønsker å vite er om du planlegger å bli med selskapet i betydelig tid hvis han ansetter deg. Derfor bør svaret ditt vise at du vet noe om selskapet, og at du vil jobbe der, fordi du liker retningen den tar, og den passer til dine karrieremål. For eksempel kan en lærer fortelle en intervjuer han søkte å undervise på en bestemt skole fordi den har lagt til flere datateknologikurs i sin læreplan. At lærerens mål kan være å gjøre datateknologi tilgjengelig for flere studenter fordi det rammer mange typer yrker.

Bolster Svakheter

Det er ikke uvanlig for rekrutterere å spørre søkere om å diskutere svakhetene sine. Igjen kan brede svar på slike spørsmål komme tilbake på søkere. Noen som svarer ved å si at han er for detaljorientert, kan dreie seg om rekruttereren som mener at det ikke er noe som er for detaljrettet når det gjelder å gjøre en jobb på den riktige måten. I stedet foreslår Career Builder-artikkelen å diskutere jobbrelaterte ferdigheter du er ivrig etter å forbedre som også kan være til nytte for arbeidsgiveren. For eksempel kan en sosialarbeider fortelle en intervjuer at han ikke fikk jobbe mye med jobbopplæringsprogrammer i sine tidligere stillinger, men han vil gjerne sette opp sine ferdigheter med slike programmer fordi han mener de er avgjørende for å hjelpe familier å få fremover økonomisk.

betraktninger

Arbeidssøkere kan gi et utmerket svar på omtrent alle spørsmål en rekrutterer kaster på dem hvis de husker at intervjueren ønsker å vite hva de har å tilby som fordeler hans firma. Unngå å bare gi en oversikt over ditt CV. En rekrutterer har allerede lest ditt CV og kontaktet deg for et intervju fordi ditt CV viser ferdigheter som rekruttereren ønsker. Dine svar på intervju spørsmål bør gå utover ditt CV og utheve hvorfor du er den beste personen for jobben. For eksempel kan flyt i fremmedspråk være viktig for noen yrker. Søkere som også har forståelse for kulturen i andre land fordi de har besøkt dem, kan være mer tiltalende for arbeidsgivere som har kunder i disse landene.