Fordelene og ulemper ved en endring i en organisasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bestem hvilke organisasjonsendringer som passer for din bedrift ved først å forstå fordelene og ulempene ved endring i en organisasjon. Mens noen endringer er uunngåelige, kan det ta sunnere i det lange løp å ta skritt for å redusere virkningen. Endring i en organisasjon opprettes internt eller eksternt. Avhengig av kilden til forandring er det forskjellige fordeler og ulemper forbundet med endringen.

Fordeler med internt påvist endring

Få mest mulig ut av en internt opprettet endring, for eksempel noen som går på pensjon eller noen lobbyvirksomhet for en salgsautomat på kontoret. Når endringen starter fra organisasjonen, blir den ofte mottatt på en mer positiv måte. Intern forandring har mange fordeler for en organisasjon, blant annet økt moral blant medarbeiderne, en følelse av medarbeiderstyring og kontroll og høy sannsynlighet for at forandringen blir permanent. Fordi endringen kommer fra gruppen, blir den lettere akseptert og blir normen.

Fordeler med eksternt påvist endring

Opprett endring fra utenfor organisasjonen når endring må skje raskt, og organisasjonen er ikke klar for endringen. Mens ekstern endring er vanskeligere å godta enn intern forandring, er det noen forskjellige fordeler for ekstern forandring i en organisasjon. Denne typen forandring kan bidra til å hoppe starte en avtagende organisasjon og kan endre kurset helt. Et eksempel på dette er om et selskap er kjøpt ut av et større selskap. Denne eksterne endringen kan bidra til å redde det mindre selskapet ved å se objektivt på situasjonen og endre når det trengs. En annen fordel ved ekstern organisasjonsendring er at mange organisasjoner har en tendens til å nå et platånivå hvis de ikke blir forandret for lenge. Folk blir komfortable på sine måter og slutter å søke nye og bedre måter å oppnå ting på. Ekstern forandring er bra for å forbedre organisasjonen når den ikke kan gjøres internt.

Ulemper ved internt forandret endring

Ikke alle endringer er en god ting, og noen ganger internt generert forandring kan avle dårlige resultater. Hvis et lag eller en organisasjon har et meget dominerende medlem, vil den interne forandringen ofte være et resultat av den ene personen, og vil derfor være for ensrettet å være god for organisasjonen som helhet. I tillegg, når lag har jobbet sammen for lenge i samme miljø, kan gruppens mentalitet overta og skape uproduktiv endring i organisasjonen. Når denne typen internt pålagt endring skjer, må du ta med eksterne ressurser for å hjelpe deg med å håndtere prosessen.

Ulemper ved eksternt påvist endring

Når forandring er tvunget på en organisasjon, vil organisasjonen ofte rebel. En av de største ulempene ved eksternt pålagt forandring er at det ikke lykkes på lang sikt. Ofte kan eksterne ressurser tvinge forandringen om en stund, men når disse menneskene går videre til forskjellige roller, vil organisasjonen gå tilbake til sin tidligere oppførsel. I tillegg kan endringsprosessen selv forårsake midlertidig kaos i organisasjonen og faktisk redusere produktiviteten i noen uker eller måneder.