En veileders rolle Vs. en sjef

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den organisatoriske strukturen til små bedrifter varierer sterkt. Noen små bedrifter har en eller to ansatte, mens andre kan ha flere dusin eller mer. Avhengig av nivået på bedriften din og antall ansatte du har, må du kanskje ansette en veileder eller en leder for å overvåke operasjoner, menneskelige ressurser, markedsføring og flere andre aspekter av selskapet. Tilsynsførere og ledere spiller imidlertid forskjellige roller innenfor en bedrift, og begge kan ikke være riktig for bedriften din. Før du legger på et ønsket ønsket tegn, er det viktig å forstå forskjellen mellom en veileder og en leder.

Tips

  • Tilsynsansvar omfatter tilsyn med taktiske aspekter ved avdelingen, mens ledere utvikler strategi som påvirker hele selskapet.

Forståelse Supervisor Responsibilities

I de fleste tilfeller er veilederrollen en ledelsesposisjon på inngangsnivå. Tilsynsførere overvåker et lite team medarbeidere og er ansvarlige for at oppdragene til gruppemedlemmene blir fullført riktig og effektivt. Noen ganger kan en veileder tidligere ha hatt rollen som en av lagmedlemmene, så han er godt kjent med oppgavene som må fylles ut. Han kan ha blitt fremmet på grunn av hans lederskap eller arbeidsetikk. Generelt utfører veiledere de samme oppgavene som sine underordnede, mens de tar en ledende rolle.

Tilsynsroller er generelt internevendte, noe som betyr at de er opptatt av saker i virksomheten. Eksempelvis kan tilsynsførere utføre planer for å utrullere nye produktplasseringer i butikken eller undervise i teamet deres nye kundeservicepolitikker. De kan løse konflikter som oppstår i teamet deres, eller de kan utføre ombordstigningstrening for nye ansatte.

I generell hierarki av en organisasjon rapporterer veilederen til lederen som deretter rapporterer til småbedriftseier. I mindre selskaper kan det ikke være en lederstilling, og veilederen kan derfor rapportere direkte til småbedriftseier.

Ser på lederansvar

En leder er ansvarlig for å overvåke den strategiske retningen til avdelingen. En del av jobben innebærer å ta viktige beslutninger om selskapets ressurser, som kan omfatte økonomiske budsjetter og personell. Avhengig av selskapets størrelse kan ledere overvåke veiledere i organisasjonen og gi dem planer som veiledere kan implementere med sine lag. Hvis virksomheten ikke har tilsynsrolle, kan ledere overvåke de ansatte selv.

Ledelsesrollene er primært eksternvendt, i motsetning til tilsynsroller. De er opptatt av strategien og retningen til selskapet som helhet, og hvordan det gjelder bransjen og målmarkedet. Ledere samhandler med eksterne interessenter, inkludert nøkkelkontoer, forretningspartnere og leverandører, og de etablerer relasjoner og tillit.

Utvikling av strategier og planer om å oppfylle selskapets mål er et av hovedansvaret til en leder. I tillegg må ledere ha kontakt med andre avdelinger i virksomheten for å sikre at alle områder arbeider mot de samme målene.

Skal du leie en veileder eller en leder?

Når du bestemmer hva slags rolle du trenger å ansette for virksomheten din, spør deg selv om du trenger noen til å ta store bildebeslutninger eller utføre taktiske planer. Trenger du noen til å fokusere sin energi eksternt eller internt? Vil denne rollen trenge å ta kritiske beslutninger om retningen av virksomheten, eller vil han være mer fokusert på retningen til avdelingen hans? Ved å ha en dyp forståelse av hva du trenger personen til å oppnå, får du en bedre ide om hvilken slags medarbeider du trenger.

Andre viktige spørsmål å spørre deg selv inkluderer: Vil han trenge ressurser som økonomi og personell, eller vil han bli belastet med å sikre at folk jobber effektivt? Har din medarbeider behov for tidligere ledelseserfaring, eller kan han være kandidat på grunnnivå? Ved å svare på slike spørsmål kan du avgjøre om virksomheten din trenger en leder eller veileder som en del av teamet ditt for å hjelpe virksomheten til å nå sine mål.

Anbefalt