Forskjellen mellom vurdering og avskrivninger

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I økonomi og regnskap er terminologi alt. Avskrivninger og verdsettelse er to sider av samme mynt. Avskrivninger er når verdien av eiendeler går ned, og verdsettelse er når verdien av eiendeler går opp. En annen type avskrivninger som kan forvirre folk er avskrivninger på eiendeler. Dette er et regnskapsmessig begrep som brukes til å beskrive en bestemt type avskrivning.

Markedsverdi

I investeringene er eiendeler gitt en viss verdi. Markedsverdier er gitt til eiendeler basert på etterspørsels- og leveringshensyn, og bokverdier er gitt basert på kostnaden av eiendelen til kjøperen. Resultatet på eiendelen beregnes ved å trekke kostnaden av eiendelen fra den nåværende markedsverdien av eiendelen. Nåværende markedsverdi er hva du kan motta for aktiva dersom du skulle kjøpe det i dag.

Verdsettelse

Vurdering er når prisen på en eiendel går opp i verdi. Investorer som kjøper varer eller eiendomsmegling vil at prisen på disse investeringene skal gå opp over tid. For eksempel, hvis du kjøper aksjer på $ 10 og det går opp til $ 15 i en måned og deretter $ 20 etter to måneder, sies aksjene å ha verdsatt på $ 10 eller 100 prosent.Det er mange grunner til at en aksje vil sette pris på verdi, inkludert inflasjon, mangel på tilbud, eller økt etterspørsel.

Double Entender

Avskrivninger har to betydninger i finansverdenen. Det refererer til prosessen med å skrive ut kostnadene for forretningsmateriell over tid, og ikke bare i året aktivet ble påløpt. Avskrivninger refererer også til devaluering av eiendeler over tid. Som eiendeler mister verdi, enten på grunn av lavere priser, økt tilbud eller redusert etterspørsel, sies de å avskrives i verdi. I sistnevnte tilfelle er avskrivninger det motsatte av takknemlighet.

Avskrivninger og Vurdering

Eiendeler øker stadig og faller i verdi. Disse eiendelene med en klar bytte, som for eksempel aksjer eller varer, øker og reduserer verdien daglig, spesielt hvis de handles av en stor investorgruppe. Eiendeler som ikke handles på en nasjonal utveksling, som eiendom eller utstyr, kan miste eller få verdi over tid; Det er imidlertid opp til innehaveren av eiendelen å bestemme dagens markedspris, noe som kan være vanskelig uten et klart marked.