Hva er kapitalisering av en eiendel?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedrifter kapitaliserer eiendeler for å redusere driftskostnadene som vanligvis kommer fra slike langsiktige tiltak som forretningsmodelldesign, forbedring av goodwill og patentering. De gjør det for å oversette kortsiktige kostnader til fremtidige fordeler, et viktig element som hjelper avdelingshofer og segmentledere til å registrere og rapportere nøyaktige årsregnskap.

Definisjon

Kapitalisering er innregning av en kostnad som en del av kostnaden av en eiendel på en bedriftsbalanse, også kjent som en oppstilling over finansiell stilling eller finansiell status. Uttrykket "kapitalisering av en eiendel" er feil fordi regnskapsregler tillater bare kapitalisering av visse utgifter eller kostnader, ikke eiendeler. Ved å kapitalisere en kostnad, fjerner en bedriftsrevisor det fra resultatregnskapet og overfører det til balansen. Denne oppføringen anerkjenner eksplisitt det faktum at utgiften har banet vei for fremtidige fordeler i firmaets aktiviteter. Et eksempel på kapitalisering er at forskning og utvikling, eller FoU, koster at et selskap oppstår i å designe programvare for intern bruk. Regnskapsregler gir virksomheten mulighet til å kapitalisere FoU-avgifter, når dataprogrammet har vist seg å være økonomisk levedyktig, og firmaet kan forvente fremtidige fordeler ved å bruke det.

ressurs

For å forstå begrepet kapitalisering, er det nyttig å mestre termen "aktiv". Dette er en økonomisk ressurs en virksomhet stoler på å drive og trives. Regnskapsførere angir kortsiktige eller nåværende eiendeler bortsett fra langsiktige ressurser. Nåværende ressurser inkluderer kontanter, kundefordringer og varelager. Langsiktige eiendeler, også kjent som materielle eller faste ressurser, inkluderer land og utstyr. Nøkkelattributtet til en eiendel er at den vil tjene i selskapets operasjonelle aktiviteter i lang tid. Omvendt er en kostnad en engangsavgift, noe som betyr at virksomheten betaler for det og ikke utlede fremtidige fordeler fra avgiften.

regnskap

For å kapitalisere en regning krever regnskapsstandarder at bedriftens bokholderer legger inn spesifikke journalposter. Disse normer inkluderer aksepterte regnskapsprinsipper og internasjonale standarder for finansiell rapportering. Kapitalinnskuddsposter er: debet på aktivakontoen og krediter utgiftskontoen. Kreditt på en kostnadskonto reduserer verdien, slik at denne oppføringen effektivt senker bedriftens totale kostnader og øker nettoinntektene. Debitering av en aktivakonto øker verdien, og kapitaliseringsinngangen styrker derfor bedriftsbalansen.

Finansiell rapportering

Kapitaliseringsinitiativer påvirker to sammenhengende, om enn forskjellige, regnskap. Utgifter er resultatregnskapsposter, mens nyutviklede kostnader er en del av balansen. En resultatregnskap kalles også en fortegnelse over resultatregnskap, resultatregnskap eller P & L. Det inkluderer et selskaps utgifter og inntekter. I tillegg til eiendeler viser en finansiell erklæring organisasjonens gjeld og nettoverdi, også kjent som egenkapital. Nettoverdi er lik balanseført verdi minus totalforpliktelser.

Anbefalt