Kan jeg overføre arbeidsledighet fordelene mine fra en stat til en annen?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du jobbet i en stat, men nå bor i en annen stat, er det en situasjon for en interstate arbeidsledighetskrav. Dette er en arbeidsledighetskrav hvor en stat betaler deg fordeler, men mottar midler til å betale disse fordelene fra en annen stat. Interstate arbeidsledighet krav involverer en agent state og en ansvarlig stat, hver med sitt eget ansvar. De tar også litt mer tid til fil og bosette seg fordi de involverer to stater kommuniserer med hverandre.

Interstate Arbeidsledighetskrav

En interstate arbeidsledighet kravet er en der du bor i en stat, men dekket arbeid for kravet ble fullført i en annen stat. Dette kan skje hvis du pendler til en annen stat for jobb, men skjer oftere når du bor og arbeider i en stat, men deretter flytter du til en annen. Gjennom en interstate arbeidsledighetskrav, styrer en stat din arbeidsledighet, men en annen faktisk finansierer fordelene.

Agent State Responsibilities

I en interstate arbeidsledighetskrav er agentstaten den du bor i, og den som styrer kravet. Når du kontakter arbeidsledighetskontoret, er det den ene i agentstaten, og de er de som distribuerer betalingen til deg. Når du sertifiserer for betalingen din ved å ringe inn på kravlinjen eller logge inn på nettstedet, er det med agentstaten.

Ansvarlig statsansvar

Den ansvarlige staten i et interstate arbeidsledighetskrav er staten hvor det omfattede arbeidet ble fullført. Når din arbeidsgiver betalte lønnsskatt på lønnen din, var det staten hvor arbeidet ble fullført, og så er de som har midler. Siden dine ansvarlige statlige midler din arbeidsledighetskrav, bestemmer deres lover også din berettigelse og mengden av kompensasjonsbetalinger.

Arkivere kravet ditt

Når du legger inn en interstate påstand, kan det være mer komplisert enn en vanlig arbeidsledighet forsikring krav. Derfor krever de fleste stater at du enten ser personlig ut eller snakker med en levende kravrepresentant på telefonen for å filere en. Du vil trenge ditt personnummer og antall trygdeordninger til noen avhengige. Du vil også trenge din arbeidshistorie for de foregående 24 månedene, inkludert arbeidsnavn, arbeidsdato og lønn for hver stilling. Du søker på agentstaten og de kontakter ansvarlig tilstand med informasjonen din. Med state-to-state kommunikasjon kan interstate påstander ta opptil to uker lenger å behandle enn vanlige krav.