Hva er oppgaver i en markedsavdeling?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsavdelingen i et selskap er generelt ansvarlig for å identifisere, tiltrekke og beholde kunder. De forvalter dette ansvaret gjennom en kombinasjon av oppgaver innen forskning, forfremmelse og kundeservice.

Markedsundersøkelse

Markedsavdelingene utfører forskningen bedrifter bruker til å identifisere målmarkeder og hvordan å markedsføre varer til dem. Markedsorientert forskning inkluderer bruken av verktøy som undersøkelser, fokusgrupper og spørreskjemaer for å bli kjent med behovene, preferanser og motivene til primære målmarkeder. Denne forskningen brukes også til å utvikle eller forbedre selskapets tilbud.

Markedsavdelingen gjennomfører også konkurransedyktig analyse for å sammenligne selskapets løsninger til andre leverandører. Sammen med markedsundersøkelser bidrar konkurransedyktig analyse til å danne grunnlaget for selskapets fordelermeldinger.

Kommunikasjon og kampanjer

En av de mest anerkjente roller i et selskaps markedsføringsavdeling er merkevare eller produktfremme. Markedsføringspersonalet utvikler reklame og PR-planer for å oppnå kommunikasjonsmål, som kan inkludere økt merkevarekjenning. Disse målene, sammen med strategier og spesifikke salgsfremmende taktikker, er lagt ut i en plan utvikler markedsteamet alle ett til tre år.

Etter at planene er satt, forbereder et internt kreativt team eller kontraktsfirma annonsekampanjen, inkludert grafisk design og salgsfremmende meldinger. Markedsføringspersonalet er også ansvarlig for oppfølgingsoppgavene for en kampanje.De produserer data for å vise hva som fungerte og hvordan man kan bevege seg fremover i fremtidige planer.

Kundelojalitet

Spesielt viktig for en markedsavdeling er kundeoppbevaring. Bedrifter bruker vanligvis kundeforvaltningsprogrammer, eller CRM-programmer, som er en systematisk tilnærming med å samle inn data, analysere den, målrette kunder med bestemte meldinger og koordinere salgs- og serviceaktiviteter.

Tips

Markedsførere bruker databaseprogrammer for å organisere og analysere data, noe som gir innsikt i markedssegmenter, samt de enkelte kjøpevaner.