Forskjellene mellom en produsents representant og en distributør

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Produsentens representanter og distributører er like på flere måter: Begge selger varer laget av produsenter, og heller ikke direkte ansatt av disse produsentene. I stedet opererer de uavhengig. Hovedforskjellen er at distributørene faktisk kjøper og selger varer, mens "reps" bare fungerer som salgsagenter for produsenten.

Hvordan distributører jobber

Den typiske distributøren kjøper varer fra produsenten til engrospriser og videreseller disse varene til forbrukere eller til butikkene. Distributører tar faktisk eierskap av produktene de selger, og de opprettholder en beholdning. Distributører er ansvarlige for å få produkter til butikker, og når butikkene trenger mer produkt, bestiller de det fra distributøren, i stedet for produsenten. Distributøren gjør sin fortjeneste fra markup - forskjellen mellom hva det betaler produsenten for varer og hva det belaster sine egne kunder.

Hvordan Reps Arbeid

En produsentens representant er en selger og markedsføringsagent. Representanten kontakter potensielle kjøpere, fremmer produsentens produkter og ordner salg. Reps tar ikke eierskap av produktene de selger, og de beholder ikke en beholdning, utover kanskje noen eksempler. Deres jobb er å ordne kunder for produsentens produkter. De er vanligvis uavhengige entreprenører i stedet for ansatte hos produsenten, og de blir vanligvis betalt på provisjon, og tjener en prosentandel av alt salg de gjør.

Hvordan produsenter har fordel

Produksjon, salg og distribusjon krever ulike typer kompetanse. Det er ofte mer effektivt for en produsent å overføre disse funksjonene til uavhengige distributører og representanter enn å forsøke å bygge - og vedlikeholde - sine egne dyre markedsføringskanaler. Det gjør at produsenten kan konsentrere seg om det som gjør det best - å lage ting.

Anbefalt