Definisjon av sirkulær gjeld

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sirkulær gjeld er en situasjon der en rekke skyldnere og kreditorer eksisterer på en måte slik at netto sluttkreditor i strengen er gjeldt til den første kreditor. Hvert medlem er både en debitor og en kreditor.

Netto saldo på null

En forenklet form for en sirkulær gjeld vil innebære for eksempel tre personer. Individuell A skylder $ 100 til individuelle B. Individuelle B skylder $ 100 til individuelle C. Individuelle C skylder $ 100 til individuelle A. Nettobalansen av alle gjeld mellom de tre individer er null.

Forsonet Positiv Balanse

Ved hjelp av et trepersons eksempel, skylder person A $ 100 til person B, som skylder $ 50 til person C som skylder $ 100 til person A. Denne sirkulære gjelden kan avstemmes slik at C skylder B $ 50 og de resterende gjeldene blir kansellert.

Lineære gjeldskjeder

For at en sirkulær gjeld skal eksistere, må det være en lukket sløyfe mellom alle parter. For eksempel er part A skyld parti B og part B skyld parti C, men part C skyldes ikke enten A eller B. Denne situasjonen er noen ganger feilaktig referert til som en sirkulær gjeld, men er mer riktig betegnet en "lineær gjeldskjede" eller en "lineær kjede av fordringer."