Jobbbeskrivelse for kundens oppfyllelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kundeoppfølgingspersonell tjener som grensesnitt mellom selskapet og kundene. De er ansvarlige for at kundenes bestillinger blir oppfylt på en rettidig og tilfredsstillende måte, slik at kundene returnerer og henvender virksomheten til andre potensielle kunder. Disse stillingene er vanligvis et kryss mellom kundeservice og salgsstøtte. Siden kundene er et selskaps brød og smør, er det verdt å finne den rette kombinasjonen av ferdigheter i utvelgelsesprosessen.

Primæransvar

Kvalitetsrepresentantens plikter varierer. De kan støtte salgsinnsatsen og svare på kundeforespørsler og problemer via telefon eller e-post. Kommunikasjon med kunder bør være rask, kunnskapsrik, høflig og profesjonell. Hvis representanten ikke klarer å løse problemet, refererer han det til en høyere representant, spesialist eller veileder. De behandler ordrer, sporer dem, koordinerer med andre avdelinger og kan fremskynde levering. De fleste sporingssystemer er automatiserte, så det er en annen viktig funksjon å skrive inn data om spørsmål og problemer.

Tilleggsansvar

Siden de er på frontlinjen med kundene, blir kundetilfredshetspersonell ofte oppfordret til å hjelpe andre avdelinger til å forbedre sin virksomhet for bedre å betjene kundene. De kan gjennomføre oppfølgingssamtaler til kundene for å sikre at tjenesten oppfyller deres behov og svare på eventuelle svingende spørsmål.

Noen ganger vil de bistå med markedsføringsstrategi og opplæring. De kan til og med bidra til å komponere ofte stilte spørsmål eller andre ressurser på selskapets nettside som et selvbetjeningsalternativ for kunder.

kvalifikasjoner

Kundeforbedringsrepresentanter må ha gode mellommenneskelige og skriftlige kommunikasjonsevner. De må også kunne multi-oppgave og løse problemer i et fartsfylt miljø. Potensielle kandidater for disse stillingene bør være kjent med eller ha potensial til å lære om selskapets produkter og kundebase. Hvis produktet er teknisk, skal kandidaten kunne demonstrere en tilhørighet for teknologien. Ferdigheter med forretningssoftware og kontaktstyringssystemer er også nødvendig.

Utdanningsnivået som trengs for stillingen vil variere avhengig av produktets kompleksitet. Noen stillinger kan bare kreve en videregående skole, mens selskaper med komplekse produkter kan kreve en tilknyttet grad eller bachelorgrad.

Jobbutsikt

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes jobber for kundeservicepersonell å øke i neste tiår med 18 prosent, noe som er høyere enn gjennomsnittlig økning. Selv om noen selskaper har valgt å outsource denne jobben til utlandet, blir denne praksisen mindre vanlig. Selv om de involverer strid med irate kunder fra tid til annen, kan disse stillingene være givende for folk som liker å hjelpe andre og løse problemer.

Anbefalt